Novaci na svečanom zavjetovanju u Linzu i svećeničkom ređenju u Stift Reinu

Na spomendan Imena Marijina, 12. rujna, novaci Hrvatske karmelske provincije sudjelovali su na svečanom zavjetovanju br. Kristijana u karmelskom samostanu u Linzu. Bio je to ujedno i prvi naš susret i upoznavanje sa članovima austrijske semiprovincije. Prije same svečanosti zavjetovanja, nakon objeda, imali smo prigodu kratko razgledati središte grada i njegove znamenitosti, uz svakako neizostavnu katedralu.

Sam čin zavjetovanja dogodio se za vrijeme svečanog euharistijskog slavlja koje je predslavio o. Roberto Maria Prirastu, provincijal austrijske semiprovincije, uz koncelebraciju brojnih svećenika i asistenciju nas novaka. U slavlju je sudjelovao i lijep broj vjernika. Nakon euharistijskog slavlja i zavjetovanja, uslijedila je večera i bratsko druženje. U večernjim satima, nakon pozdrava, puni dojmova i zahvalnosti Gospodinu, uputili smo se nazad za Graz.

Ubrzo nakon ovog događaja – već u nedjelju, 14. rujna, na Uzvišenje Svetoga Križa – bili smo i na svećeničkom ređenju cistercita, p. Raphaela Fuhrmanna, u najstarijoj cistercistskoj opatiji na svijetu u Stift Reinu. P. Raphaela zaredio je za svećenika mjesni biskup Egon Kapellari za vrijeme svečanog euharistijskog slavlja u 15:00 sati, uz sudjelovanje velikog mnoštva svećenika i vjernika. Tako je p. Raphael postao 4000-ti svećenik koji djeluje u Austriji. Zanimljivo je spomenuti da u ovoj velikoj i drevnoj opatiji nije bilo svećeničkog ređenja već punih 17 godina. Nakon slavlja čašćeni smo raznim jelima, kolačima i pićem, a imali smo i čast poljubiti ruku biskupu Egonu Kapellariu, pozdraviti se s opatom zajednice te upoznati mnoge divne svećenike, redovnike, redovnice i laike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.