Koncert u Stepinčevom Karmelu

Prijatelje Karmela i ljubitelje klasične glazbe ugodno je na svetkovinu Presvetog Tojstva, u nedjelju 11. lipnja, svojim bogatim koncertom iznenadio i oduševio mladi glazbenik iz Varaždina Nikola Hrupek.
Svetu misu predvodio je i uvjerljivo propovijedao don Stjepan Bolkovac, SDB. Tajna Presvetog Trojstva više se razumije srcem nego li mozganjem, jer „Bog ne stane u našu glavu, prevelik je, ali može ući u naše srce da ga spoznamo i slijedimo“, rekao je propovjednik. Nakon mise zajedno je sa sestrama i vjernicima pozdravio burnim pljeskom mladog umjetnika Nikolu, koji je otmjeno uzvratio.

Don Stjepan pozdravio je Nikolu biranim riječima i zaželio mu da primljeni talenat od Boga i dalje hrabro razvija, te da glazbom razveseljuje ljude i diže im srca k Bogu. Gospodin Krunoslav Hrupek, Nikolin otac, predstavio je Nikolu i animirao glazbeni program, a Nikolina majka Lidija sve je s radošću i ponosom pratila.
Slušatelji su oplemenili svoju dušu i srce tonovima Sonate u h-molu Domenica Scarlattia, zatim Preludijem i fugom u c-molu Johanna Pachelbela, te vrlo zahtjevnom kompozicijom domaćeg majstora, Varaždinca Davora Bobića, Suita br. 4 „Liturgijska“ u tri stavka: I. stavak – Veličanje Gospodina Boga našega, II. stavak – Getsemanski vrt i III. stavak – Križni put. Tu je bio i Nocturno Vjačeslava Černikova, a na kraju je Nikola počastio sve prisutne šlagerom Rayon du soleil (Sunčana zraka) Claudea Thomaina. Dugotrajni pljesak bio je zahvala mladom umjetniku, kojemu je don Stjepan zaželio još puno glazbenih i životnih uspona.
Bio je to već četvrti samostalni Nikolin koncert u ovoj školskoj godini. Nikola je odličan učenik 2. razreda Glazbene škole u Varaždinu, kao i 1. razreda gimnazije u rodnom gradu. Na državnom natjecanju u Daruvaru osvojio je prvo mjesto i prvu nagradu, a na međunarodnom natjecanju u Puli prvo mjesto i drugu nagradu. Nakon druženja u govornici, Nikola i roditelji preporučili su se u molitve sestara i nastavili životom i glazbom svjedočiti za Gospodina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.