Mlada misa našeg oca Vedrana Pavlića

U nedjelju 25. lipnja u župnoj crkvi sv. Jakova u Jadranovu, o. Vedran Pavlić slavio je svoju mladu misu. Bilo je jako lijepo vidjeti našeg mladomisnika za oltarom u župi u njegovom rodnom mjestu. Bila je to velika radost za njegove roditelje, sestre, rodbinu, braću karmelićane, svećenike, časne sestre, župni zbor, župljane i sve ljude dobre volje. Crkva i dvorište crkve bili su ispunjeni vjernicima. Zajedno s o. Vedranom slavilo je dvadesetak svećenika, među kojima su bili naš provincijal o. Srećko Rimac, braća svećenici iz drugih zajednica te prijašnji župnici i sadašnji župnik župe u Jadranovu.

Prije samog početka misnog slavlja u 10 sati, o. Vedran je na ulazu u župnu kuću primio blagoslov svojih roditelja koji su mu poželjeli da bude dobar i svet svećenik. Nakon toga uslijedila je procesija od župne kuće do Crkve sv. Jakova, gdje je započelo misno slavlje. Po želji o. Vedrana, nadahnjujuću i poticajnu propovijed održao je provincijal o. Srećko. Propovjednik je istaknuo mladomisnikove intelektualne i druge darove, pozvavši ga istodobno da svoje svećeništvo ne temelji na njima, već na Kristovoj poniznosti i spremnosti na služenje. Na kraju sv. mise čuli smo zahvale župljana i o. Vedrana. Nakon mise, mladomisnik je svim vjernicima podijelio pojedinačni mladomisnički blagoslov. Zajedničko druženje i dijeljenje radosti s našim mladomisnikom nastavljeno je na objedu u Hotelu “Omorika” u Crikvenici. Uzvanici koji su na poseban način povezani s o. Vedranom podijelili su s nama neke crtice iz njegova života te mu uputili zahvale i savjete, a bilo je i pjesme i plesa.

Zahvalni smo dragome Bogu na ovom danu koji je važan ne samo za o. Vedrana, već i za njegovu rodnu župu, Karmelski red i čitavu Crkvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.