MLADA MISA O. VEDRANA U STEPINČEVU KARMELU

Bogato mladomisničko ljeto koje je u tijeku obilježio je i naš karmelićanin, o. Vedran od Isusovih Rana i Bezgrešnog Srca Marijina Pavlić mladom misom u nedjelju 30. srpnja u  Stepinčevu Karmelu u Brezovici. Asistirao mu je mladić Tomislav Skender, čitač i ministrant. Čuvarice svetišta sestre karmelićanke pjesmom su animirale misno slavlje.

Govoreći o kraljevstvu Božjem, na što su upućivala liturgijska čitanja, mladomisnik se zaustavio na rečenici koja govori kako je svaki pismoznanac upućen u kraljevstvo nebesko sličan čovjeku domaćinu koji iz svoje riznice iznosi novo i staro (Mt 13, 52). „Crkva katolička je riznica koja čuva novo i staro. Papa u Rimu ne samo da naučava, već i čuva blago Crkve. To je blago koje nikada neće ostarjeti. To je Riječ Božja, crkveni spisi, nauk Crkve, sakramenti, kreposti… Vjera je blago koje treba produbljivati, kao i istine vjere“, rekao je između ostalog o. Vedran.

Istaknuo je kako i mi u Karmelu čuvamo duhovno blago, posebno molitvu, te imamo nekoliko crkvenih naučitelja i brojne svece koji su znali čuvati to blago i povezivati novo i staro. Na slično zajedništvo čuvanja vrednota vjere i obiteljskog života, pozvao je i prisutne vjernike i njihove obitelji, kako bi stariji gradili mostove do mlađih i obrnuto. Naglasio je i to da je za takav život pravih vrednota potrebna mudrost, o kojoj govori prvo čitanje, kao i pronicavo srce koje je Salomon molio od Gospodina. Dodao je i da je kraljevstvo Božje kao mreža puna svakovrsnih riba, dobrih i loših, i mi nismo pozvani suditi tko je dobar, a tko loš, i odbaciti bilo koga. Na kraju je poručio prisutnima da je važno da živimo u Božjoj ljubavi i na taj način gradimo već sada Kraljevstvo nebesko na zemlji, kako bismo ga mogli živjeti sa svima svetima u nebu.

Slavlje mlade mise završilo je tradicionalnim mladomisničkim blagoslovom, a isto tako i bratsko-sestrinskim druženjem u govornici, gdje su se spontano nizale različite zanimljivosti iz mladomisničkog i karmelskog života, te izrazi spremnosti na daljnju suradnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.