SVEĆENIČKO REĐENJE OCA ALENA

U nedjelju, 6. kolovoza, na blagdan Gospodinovog Preobraženja, u crkvi Majke Božje Remetske, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić zaredio je našega oca Alena od Isusa i Marije (Mažić) za svećenika naše Karmelske provincije svetog Oca Josipa.

U slavlju svećeničkog ređenja sudjelovali su provincijal Hrvatske karmelske provincije o. Srećko Rimac i druga braća iz provincije, uz asistenciju ministranata i prisutnost rodbine, prijatelja i poznanika oca Alena te župljana remetske župe, u kojoj je o. Alen proveo vrijeme studija i đakonsko-pastoralnu godinu.

Polazeći od evanđeoskog izvještaja o Preobraženju, mons. Zdenko je u svojoj propovijedi istaknuo kako svi spremno slijedimo preobraženo lice taborskog Isusa, ali ne i bolno i izmučeno lice getsemanskog. Ipak, tama ima mjesto u životu vjernika. Ako joj uzrok nije naša nevjernost, tama je milost. Na gori Preobraženja učenici su Boga čuli tek kada su ušli u tamu, i tada su dobro razumjeli što govori. Ponavljajući riječi koje je apostol Pavao uputio Timoteju, mons. Zdenko pozvao je o. Alena da se s neizbježnim tamama i posustajanjima suoči tako što će “raspirivati milosni dar vjere” (2 Tim 1,6). U tome će pak najbolje uspjeti ako se odazove Isusovom pozivu “bdijte sa mnom” (Mt 26,38), tj. bude li s Isusom bdio u molitvi.

Zahvaljujemo Gospodinu na daru svećeništva našega o. Alena i preporučamo ga zagovoru i zaštiti Presvete Bogorodice Marije, Majke i Kraljice Karmela, kao i vašim molitvama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.