Karmelski bogoslovi u vječnome gradu

U ponedjeljak 11. srpnja naš o. Drago Marić povezao je remetskim kombijem petoricu braće put vječnoga grada. Br. Miroslav Marija Pejić pošao je kao novi konventualni član zajednice u generalnoj kući u Rimu, a braća Ante Jakus, Ante Škugor, Marko Maglić i Stanko Pažin pošli su na tečaj talijanskog jezika u trajanju od četiri tjedna.

Stigavši u Rim, prvo smo se uputili u Karmel u kojemu žive i djeluju hrvatski karmelićani. Dočekao nas je naš o. Dario Tokić, prior zajednice, čiji su članovi još dva subrata iz naše provincije, o. Tadej Perica i o. Ervin Ukušić. Ova zajednica će sljedećih mjesec dana biti naš novi dom, a za br. Miroslava Mariju nova obitelj i novi dom postala je zajednica u generalnoj kući našega Reda.

Za nas koji smo došli u Rim na tečaj talijanskog jezika, prvotna zadaća tijekom radnih tjedana bila je odlazak u školu i učenje jezika, a vikendi su bili rezervirani za razgledavanje grada, koji nam svojom bogatom i neiscrpnom povijesnom važnošću, kako za kršćanstvo tako i za cijeli ljudski rod, uvijek nešto novo poručuje.

Sretni smo zbog vremena provedenog u Rimu. Svaka promjena dobro dođe, pa tako i ova. Radost bratskog zajedništva u molitvi i rekreaciji, upoznavanje novog jezika, kulture i običaja, obilasci velebnih građevina i grobova svetih, samo su neka od lijepih i izgrađujućih iskustava. Obogaćeni intelektualno i duhovno, uspjeli smo prepoznati djelić onoga što u sebi krije vječni grad. Znamo da u narodu postoji poslovica „Vidjeti Rim i umrijeti“, ali mi smo među onima koji su, vidjevši Rim, s još većom čežnjom zaživjeli ljepotu darovanog nam života. Zahvalni prije svega dobrome Bogu, izvoru svake ljepote i mudrosti, zahvalni smo i našoj braći koja su se svojom nesebičnom zauzetošću i brigom potrudila da nam rimski dani budu ispunjeniji i ljepši.

Jedna misao o “Karmelski bogoslovi u vječnome gradu”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.