Prvi zavjeti br. Jakova

Dana 9. rujna 2017. u samostanskoj crkvi sestara karmelićanki u Grazu naš je br. Jakov od Križa (Milić) Bogu položio svoje prve zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti prema Pravilu i Ustanovama Reda bosonoge braće Blažene Djevice Marije od gore Karmela. Svetu je misu predslavio provincijal o. Srećko uz koncelebraciju braće iz Graza, o. Petra i o. Stipe. U nadahnutoj propovijedi o. Srećko usredotočio se na veliku vrijednost i blagoslov predanja i na značaj prihvaćanja križa, osvrćući se tako na redovničko ime novozavjetovanika. Br. Jakova su na misi molitvama pratili njegovi roditelji i sestre, sestre karmelićanke, članovi zajednice Karmelskog svjetovnog reda u Grazu i drugi vjernici.

 

Molimo dragog Boga da br. Jakovu udijeli dar svete ustrajnosti na putu kojim je krenuo!

Jedna misao o “Prvi zavjeti br. Jakova”

 1. ŽUPA SV. MIHOVILA ARK. KAMENSigurno si u životu doživio nepravdu, uvredu, neiskrenost ili bilo što drugo. Takva djela ne mogu čovjeka ostaviti ravnodušnim i zato reagira kroz emocije, kroz npr. suze, bjeg u samoću i plakanje. Sjeti se da je i sami Isus nekoliko puta plakao. Obično sve te probleme podijelimo s nekim bliskim; roditeljem, supružnikom ili prijateljem. Često od njih dobijemo dobar savjet ili pomoć, ali ipak u nama ostane jedna praznina – kao da nam nedostaje što odgovor ili rješenje našeg problema nismo osjetili iz unutra, iz srca, već osjetimo da su nam to rekli tek tako. I nastavimo se zatvarati u sebe, bježati i plakati u samoći.
  Kad bi se samo sjetili isti problem položiti Isusu na ruke, da zajedno s nama ponese dio tereta i da nam bude najbolji prijatelj. Bilo bi nam lakše.
  Upitajmo se – kakav je Isus prijatelj i imamo li takvog prijatelja među našim “zemaljskim” prijateljima? Prijatelj koji je uvijek tu, koji uvijek ima dobar savjet, koji ne osuđuje?
  Koliko bi utjehe dobili kad bi bili svjesni da imamo nekog tko će nam brige olakšati. Jedna poznata pjesma kaže: “Kakav prijatelj je Isus, naše boli nosi on..”
  Nadam se da ćeš pronaći u Isusu najboljega prijatelja, jer, iako su zemaljski prijatelji važni i jako bitni za svačiji život (Hvala ti Isuse za njih), Isus će kao najbolji prijatelj uvijek savršeno reagirati, jer te poznaje u dušu; jer sve tvoje misli zna, cijelo tvoje srce i dušu. Zapamti! Isus te najviše voli i tvoj je najbolji prijatelj.
  Isus je moj jedini i najbolji prijatelj. Zato zahvaljujem Isusu jer nam je svima poslao svog izaslanika na zemlji u vama o. Anto Knežević! Samo onaj tko slijedi Isusa zna ovak lijepo napisati i ovak lijepo biti podrska sa rijecima utjehe, nade i razumjevanja. Hvala vam o. Anto!
  Kao sto zemlja ne moze bez vode,covjek bez hrane,tako ni dusa bez molitve i vjere u jedinog prijatelja Isusa.on slusa.ne osudjuje i prasta.A vi dragi Karmelicani covjeka taknete u dusu.Hvala na divnim tekstovima.
  Ovo što ste napisali ima smisla prije spavanja se pojadaš a ujutro se osjećaš bolje,zahvališ mu i zamoliš da cjeli taj dan bude uz tebe.Ako smo mi koji to radimo čudaci neka smo baš nas briga
  Prijatelja vjernog znas li kom ces svoje tuge rec to je Isus sto nam uvijek nase boli lijeci sve.
  Isuse moj Prijatelju moj tebi mogu reći sve u tebe uzdam se! Volim te Isuse…predivnooo BVB..Hvala ti Isuse što si nam dao naše Svećenike Pastire da vode svoje stado i vrate svaku izgubljenu ovcu na pravi put
  Prijatelj je samo jedan: uzdići duh i voljeti Boga. Hvala Karmelićani o.Anto Knežević, Božji blagoslov i milost Božja bila uvijek s vama…❤️

  scontent.fgse1-1.fna.fbcdn.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.