Redovničko oblačenje i početak novicijata

Poziv na život Bogu posvećen pretpostavlja s Božje strane milosni izbor pun ljubavi, ali zahtijeva od onoga koji je pozvan slobodan odgovor i pristanak. Dvojica mladića, Kristijan Šterc (20) i Juraj Mihelić (19), osjetivši Božji poziv, prošli su početne faze redovničke formacije, kandidaturu i postulaturu, te su u nedjelju, 10. rujna 2017., u Karmelu u Somboru, započeli novicijat. Mnogopoštovani o. Srećko Rimac, provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa, blagoslovio je njihova redovnička odjela i pozvao ih na ustrajnost u pozivu, napredak u spoznaji Boga i ljubav prema Njemu, te na njegovanje bratskog zajedništva.

Ovaj je događaj i stanovita promocija zvanja za Karmelski red na području mjesne Crkve u kojoj djeluje samostan u Somboru. Također, ovdje se nalazi grob sluge Božjega o. Gerarda Tome Stantića kojemu se Hrvatska karmelska provincija preporučuje u zagovor za nova zvanja u našem Redu.

Novicijat, kojim se započinje život u Redu, teži tome da novak bolje upozna božanski poziv i onaj navlastit Redu, da iskusi stil života Reda, a i zato da se provjere novakove odluke i prikladnost. Ulaskom u novicijat dvojica mladića su dobila nova imena: Kristijan se od sada zove br. Lovro od Sv. Josipa, a Juraj br. Alojzije od Božanskog Srca Isusova. Isti dan, nakon sv. mise i objeda, dvojica novaka i mnogopoštovani o. provincijal uputili su se u kuću novicijata u Karmel u Grazu (Austrija). Pratimo svojim molitvama i žrtvama nastavak njihove formacije i započeti put posvećenja kako bismo svi zajedno, uz pomoć Božju i zagovor Blažene Djevice Marije, Majke i Kraljice Karmela, mogli prispjeti “do jedinstva vjere i spoznaje Sina Božjega, do čovjeka savršena, do mjere uzrasta punine Kristove” (Ef 4,13).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.