Mladomisnici u Karmelu svetog Josipa

Šest mladomisnika Đakovačko-osječke nadbiskupije te jedan Požeške biskupije proslavilo je svoju prvu mladu misu u Karmelu sv. Josipa 30. lipnja 2014. u zajedništvu s vlč. Božom Radošem, duhovnikom Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, zahvaljujući tako za molitvenu potporu sestara karmelićanki za vrijeme njihove sjemenišne formacije.

„Danas ćemo sresti Isusa u razgovoru, u pozivanju“, rekao je na početku predslavitelj vlč. Dejan Henčić, podsjećajući kako je i naša pozvanost, o kojoj se govori u današnjem evanđelju, dar. Nadovezujući se na temu pozvanosti, vlč. Dario Hrga je u svojoj propovijedi istaknuo kako Isusov poziv Hajde za mnom, koji im je upućen, nije bio glasan i zvučan, „nije odjeknuo prostorijom ili kućom, ali je odjeknuo u našim srcima tako glasno da je sve ostalo utihnulo.“ Pred mladomisnicima je sada poslanje naviještanja Isusa u svijetu. Vlč. Hrga je još jednom zahvalio za molitvenu podršku sestara, ujedno ih zamolivši da ih i dalje prate kako bi bili gorljivi u svom životu i radu koji je pred njima.

Na koncu misnog slavlja vlč. Bože Radoš napomenuo je kako ova tradicija dolaska mladomisnika u Karmel traje već 24 godine, a zanimljivo je kako se upravo evanđelje toga dana čitalo i prilikom prvog dolaska mladomisnika. Uz to je naglasio kako su „svećenici oni koji puno dijele iz dobara Crkve, a oni koji puno dijele moraju puno i primati“, dodavši kako su sestre one koje svojim molitvama pribavljaju ta dobra.

Nakon mise susret je nastavljen u samostanskoj govornici u srdačnom i radosnom raspoloženju, svjedočeći još jednom zajedništvo između svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije i sestara karmelićanki.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.