„Ko orlu ti se mladost obnavlja“ (Ps 103,5)

U svakoj obitelji najveća su radost djeca. Tako je i u redovničkoj obitelji. Svaka zajednica je sretna i radosna kad se javljaju mladi ljudi i kažu: „I mi bi htjeli biti članovi vaše redovničke obitelji!“ Starijim redovnicima to učvršćuje zvanje, jer vide sebe kada su oni bili mladi i ondašnjim starijim redovnicima sami govorili iste riječi. Gledajući sada žar u srcima naše mlađe subraće, riječima psalma možemo kazati: „Ko orlu nam se mladost obnavlja!“

Svaki od nas u svojoj je duši imao kao nekakvo „šesto čulo“ koje nas je dovelo do gore Karmela. I sada znamo da „svi što nosimo karmelsko odijelo, pozvani smo na molitvu i razmatranje. To je bio i naš početak.“ Ali to je i naša današnjica i naša budućnost: pozvani smo na molitvu i razmatranje – „stari i mladi zajedno“.

U somborskom Karmelu šestorica mladića su od 4. srpnja do 20. kolovoza imala duhovnu pripremu za svoje doživotne zavjete, po primjeru naših svetih otaca s gore Karmela. Mjesec i pol dana u samoći, potpomognuti od starije subraće preko predavanja, razgovora i molitve, „tražili su ovo blago, ovaj dragocjeni biser, o kojem govorimo“ (sv. Terezija Avilska). Iskreno se nadam da će žar ostati u njihovim srcima, kako bi i oni koji će doći poslije njih mogli, potpomognuti njihovim primjerom, potpuno se posvetiti Bogu, te kako bi tim žarom zapalili i u drugim srcima oganj ljubavi prema Isusu na slavu Presvetoga Trojstva u našem svetom redu.

„Uprimo vazda pogled u rad onih svetih proroka od kojih potječemo. Koliko svetaca imamo na nebesima koji su nosili ovo redovničko odijelo! Ufajmo se sa svetom drzovitošću da ćemo s milošću Božjom biti jednom kao i oni“ (sv. Terezija Avilska).

Draga naša subraćo, br. Joško od Srca Isusova i Marijina, br. Krešimire Josipe od Muke Kristove, br. Ivane od Božanskog Milosrđa, br. Željko od Srca Isusova i Marijina, br. Nikola od Svete Obitelji i Male Terezije, br. Ivane od Presvetoga Trojstva, pratit ćemo vas našim molitvama. Budite čvrsti temelji na kojima će se moći dalje graditi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.