Djelatnici Glasa Koncila kod svoje zaštitnice

I ove godine djelatnici i suradnici Glasa Koncila i Malog Koncila posvjedočili su svoju ljubav, zahvalnost i odanost svojoj nebeskoj zaštitnici sv. Tereziji od Djeteta Isusa i Božjega Lica hodočasteći u četvrtak, 5. listopada, po 54. puta k njoj u Stepinčev Karmel u Brezovici pod vodstvom msgr. Ivana Miklenića, glavnog urednika i v. d. direktora Glasa Koncila, koji je srdačnim i prijateljskim riječima ohrabrenja i nade na početku misnoga slavlja, pozdravio sestre, djelatnike i prisutne vjernike.

Misno slavlje predvodio je vlč. mr. Jakov Rađa, promotor kršćanskih poziva i povjerenik za pastoral duhovnih zvanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Uz njega je koncelebrirao msgr. Ivan Miklenić, a ministrirali su student Tomislav Skender i djevojčica Marija Marić. Misno slavlje animirale su skladnim pjevanjem sestre karmelićanke pod ravnanjem s. M. Bonite Kovačić, OCD.

 

Nadahnjujući se na Evanđelju dana (Lk 10, 1-12), mr. Rađa je u prigodnoj homiliji govorio o poslanju Isusovih učenika u svijetu, primjenjujući to na sadašnje poslanje djelatnika i suradnika Glasa Koncila u Crkvi. Tako je između ostalog spomenuo da Isus šalje pred sobom dva po dva svoja učenika, želeći nam poručiti da njihovo poslanje u svijetu nije lako već zahtjevno, i da je bitno kako će ga obaviti. O tom poslanju naglasio je i ovo: „Isus neće doći do drugih bez nas. On nas čini dionicima Božjeg plana… Mi nismo u središtu, već je Bog u središtu… Kako bi izgledao tvoj život, tvoj rad, da se ujutro sjetiš da je tvoj rad put u nebo?“              

Propovjednik je u nastavku protumačio kako vršiti Božje poslanje ako si okružen vukovima, te spomenuo kako nam okolina često neće odobravati želju da budemo na Božjoj strani. Ako učenik ne nosi sa sobom kesu, torbu, ni obuće, Gospodin će se pobrinuti za potrebno, no put neće biti udoban. Zadaća je Kristovih učenika da navijeste i donesu svakoj kući mir, bez obzira na uspjeh ili neuspjeh… Mr. Rađa na kraju je naglasio da Isus u ovom evanđeoskom ulomku govori zapravo o sebi. Njegovo poslanje je bilo takvo: on je gradio zajedništvo među ljudima i širio mir. „Djelatnici Glasa Koncila imaju zadatak širiti Radosnu vijest u Domovini. Apostol živi vršeći Božju volju… Molimo Gospodina da živimo, djelujemo i ljubimo poput Isusa Krista“, završio je propovjednik.

Tradicionalni blagoslov i podjela Terezijinih ruža nisu izostali, kao ni srdačna zahvala msgr. Miklenića svima prisutnima, te prijateljsko druženje u govornici Karmela. Tu se čula i radosna pjesma novoosnovanog sastava „Pet do dvanaest“ Glasa Koncila, a bio je tu i bogati dar urednika i djelatnika sestrama karmelićankama: sva ovogodišnja izdanja knjiga i tiskovina Glasa Koncila. Prijateljski susret završio je u radosti i nadi, te preporukama u molitve sestara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.