POLAGANJE PRVIH OBEĆANJA U ZAJEDNICI DJETETA ISUSA KARMELSKOG SVJETOVNOG REDA

U subotu 18. 11. 2017., u Svetištu Gospe Remetske u Remetama, u zajednici Djeteta Isusa Svjetovnog karmelskog reda, svoja prva obećanja položili su Marko Gracijan Kristofor od svetog Josipa (Strpić), Zorka Aurora od Majke Božje Remetske (Strpić), Ksenija od Gospe od svete Krunice (Šimić), Tomislava od svetog Josipa (Vulić) i vlč. Damir od svetog Kvirina (Ceković).

Uoči sv. Mise i obećanja, na susretu novaka, naša učiteljica novaka s. Davorka od Božje Blizine Jurić podsjetila je sve prisutne novake slavljenike te kandidate što znači pripadnost Karmelskom svjetovnom redu. Euharistijsko slavlje predslavio je naš duhovni asistent o. Anđelko Jozić, OCD, a koncelebrirao je  vlč. Damir Ceković, koji nam je navijestio Evanđelje. Braća i sestre izrekli su svoja Prva obećanja pred o. Anđelkom u svojstvu delegata provincijala Hrvatske karmelske provincije, te pred članovima zajednice kao predstavnicima cijele Crkve. U obećanju su izrekli da će težiti evanđeoskom savršenstvu u duhu evanđeoskih savjeta čistoće, siromaštva i poslušnosti, povjeravajući se sljedeće tri godine u ruke Mariji, Majci i Kraljici Karmela.

Prigodno za taj dan i događaj, predslavitelj o. Anđelko odabrao je Evanđelje po Luki 19,1-10: Isus i Zakej. U homiliji je naglasio kako Isus, koji je Zakeju naredio da siđe jer mu je tog dana proboraviti u njegovoj kući, i nama govori „Siđi!“ Ime Zakej značilo je „Bog se spominje“, tj. ne zaboravlja nikog od onih koje je stvorio. Naš Otac, uvijek budan, čeka želeći vidjeti kako se u srcu njegovog djeteta javlja želja da se vrati kući. Svojim oproštenjem olakšava svojem djetetu put povratka. Stoga se i mi trebamo „uspeti kao što je to učinio Zakej“.

Nakon euharistijskog slavlja, uputili smo se u našu dvoranu u Duhovnom centru sv. Ivana od Križa, gdje je na susretu zajednice kandidat Zoran Maltarski ušao u period formacije (novicijat) i tom prigodom primio karmelski škapular, znak bratstva Karmelskog svjetovnog reda, stavljajući se tim činom pod Marijin plašt i zaštitu. Brat Zoran izabrao je ime Zoran od Maloga Isusa, te primio Ustanove OCDS-a i Novi Zavjet.

Svi slavljenici primili su od magistre na dar CD s pjesmama Gerardovo 2011. Potom smo zajedno molili Večernju Časoslova, nakon čega smo se svi radosni okupili oko bogatog slavljeničkog stola i uživali kušajući raznovrsne slane i slatke delicije naših vrijednih domaćica i okrepljujuće kapljice zlatnih i modrih boja. Po završetku predviđenog programa, s velikom zahvalnošću za sve primljene milosti i proživljeno iskustvo zajedništva, razišli smo se radosni svojim kućama.

2 misli o “POLAGANJE PRVIH OBEĆANJA U ZAJEDNICI DJETETA ISUSA KARMELSKOG SVJETOVNOG REDA”

  1. Ja se zalazem da I ja budem dio karmelskog reda I primim škapular..ima nesta posebno sta trebam tj koraci kako idu.
    Unaprijed vam svima hvala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.