Profesori Katoličkog sveučilišta na duhovnoj obnovi u Stepinčevom Karmelu

Profesori i djelatnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta iz Zagreba, pod vodstvom svoga duhovnika i kapelana vlč. Odilona Singbo, imali su u subotu 2. prosinca adventsku duhovnu obnovu u Stepinčevom Karmelu u Brezovici.

U tišini Karmela osluškivali su govor Božji, pratili duhovnikova predavanja, molili i klanjali se u samostanskom svetištu, pristupali svetim sakramentima, te jačali svoju vjeru i duh Božjim sadržajima. Vrhunac duhovne obnove bilo je euharistijsko slavlje, koje je predvodio vlč. Odilon Singbo, a kojemu su se pridružile i sestre karmelićanke.

 

Misao vodilja prigodne homilije, koja se nadahnjivala na misnim čitanjima dana, bila je budnost. Propovjednik je naglasio kako nas Isus podsjeća da budemo svjesno budni, jer je budnost jako važna za duhovni život, kao i za vršenje dnevnih dužnosti i za življenje Božje prisutnosti u svijetu. „Zbog briga u svijetu ili na sveučilištu zaboravimo na budnost… U svojoj nutrini nalazimo Boga. Na duhovnu obnovu smo došli da stanemo, da se borimo, da budemo svjesni sebe, Boga, svakodnevnih dužnosti, da zbog svakidašnje rutine ne budemo pospani, da se oda sna probudimo“, rekao je između ostalog duhovnik vlč. Odilon.

Nakon objeda, vlč. Singbo, profesori, djelatnici i sestre karmelićanke podijelili su vedre i tople duhovno-rekreativne trenutke, predstavili se jedni drugima, upoznali se i preporučili u molitve, a duhovnik je izručio sestrama srdačne pozdrave prof. Željka Tanjića, rektora HKS-a.

Na kraju susreta u Knjizi dojmova čitali smo i ove retke: „Od srca hvala sestrama na gostoprimstvu i na svim divnim sadržajima koje su nam pružile prigodom naše adventske duhovne obnove! Povezuje nas lik našeg bl. Alojzija Stepinca koji je osnovao ovu kuću, a koji je nebeski zaštitnik našeg Hrvatskog katoličkog sveučilišta! Neka nas sve prati njegov zagovor!“

Jedna misao o “Profesori Katoličkog sveučilišta na duhovnoj obnovi u Stepinčevom Karmelu”

  1. Jako bi volio postati clan karmel obitelji svjtovnog reda.
    Trudim se I javljam se svugdje pa sam cuo da je uskoro duhovna obnova.
    Unaprijed hvala.
    Dario

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.