Prijateljski posjet generalnog definitora o. Daniela Chowninga

U nedjelju 21. siječnja, u popodnevnim satima, sestre karmelićanke u Brezovici posjetio je o. Daniel Chowning, OCD, iz Washingtonske provincije, IV. generalni definitor i delegat za sestre bosonoge karmelićanke na razini čitavog Reda. U pratnji o. Daniela bio je o. Vinko Mamić, OCD.

O. Daniel došao je iz Pariza da bi posjetio našu teško bolesnu s. T. Viktoriju Shtufi, koja je bila sahranjena dok je o. Chowning slijetao na zagrebačku zračnu luku Pleso. On ipak nije odustao od posjeta, pa je te nedjelje došao na Viktorijin grob, zapalio lampion i pomolio se zajedno s o. Vinkom i sestrama, te se prisjetio svoga prvog susreta sa s. Viktorijom 29. lipnja 2015., kad je slavila Srebrni jubilej svojih zavjeta. Tada ju je doživio kao jaku i hrabru redovnicu, svu Bogu predanu.

U prijateljskom razgovoru po povratku s groba nizale su se spontane i aktualne teme iz života Reda – teme vezane uz sestre, karmelske svece, formaciju, apostolsku konstituciju Vultum Dei quaerere, kao i druge zanimljivosti. Red u svijetu prolazi svoje uspone i padove, svakodnevno se trudeći ostati vjeran terezijanskoj karizmi i trajno se obnavljati.

Posjet je završio međusobnim ohrabrenjem na karmelskom putu, definitorovim blagoslovom i srdačnim pozdravom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.