Zlatna misa o. Drage Marića

U subotu 2. Lipnja proslavili smo zlatni jubilej – 50 godina misništva našega o. Drage Marića. O. Drago je rođen 9. 3. 1942. u Drežnici u Bosni i Hercegovini. Nakon studija teologije, specijalizirao je teološku antropologiju na Teresianumu u Rimu. Svoju mladu misu proslavio je 21. travnja 1968. godine. Većinu svog svećeničkog služenja o. Drago vršio je na ispomoći u njemačkoj provinciji. Danas je umirovljen, no i dalje pomaže u našoj provinciji i u Porečko-pulskoj biskupiji.

Zlatni jubilej misništva o. Drage svečano smo proslavili na hodočasničkoj misi u subotu u 11 sati uz koncelebraciju desetak svećenika i asistenciju bogoslova. U propovijedi je đakon br. Ivan Pleše istakao kako je svećeništvo u svojoj biti otajstvo kojim Bog zaodijeva čovjeka i daje mu milost da privodi ljude k vrelu spasenja, Isusu Kristu. „Svećenik je osoba koja je drugi Krist, koja djeluje u ime Isusovo i koja je pozvana prinijeti se Bogu kao što je to i Krist učinio. Promatrati svećenika najispravnije je kroz prizmu njegove kristolikosti.“ Okupljanjem na današnjem slavlju zlatomisništva našega svećenika Drage, rekao je br. Ivan, Bogu izričemo hvala za tolike godine vjerne svećeničke službe. „Došli smo kako bismo dali svjedočanstvo da molimo jedni za druge, da molimo za o. Dragu. Njegov život može nas naučiti mnogo toga o požrtvovnosti, odricanju, trpljenju, ali i neiscrpivom optimizmu, radosti života. Na tome Bogu zahvaljujemo i želimo o. Dragi reći da smo uz njega mislima i molitvama, u zajedništvu ovoga slavlja. Želimo mu reći da njegova žrtva i ustrajnost u pozivu, usred mnogih kušnji, neće ostati nezamijećena, već će u dušama mnogih donijeti plodove. Bog sve zna i vidi.“

Nakon svete mise nastavili smo slaviti zlatni jubilej zajedničkim blagovanjem, uz evociranje mnogih uspomena na bogat i požrtvovan svećenički život našega o. Drage.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.