Brezovička mlada misa o. Tihe i o. Ivana

Naša braća karmelićani, mladomisnici o. Tiho od Kraljice Mira i o. Ivan od Presvetog Trojstva, slavili su u nedjelju, 17. lipnja, mladu misu u Stepinčevom Karmelu u Brezovici. Uz njih su bili ministranti Marija Marić, Luka i Lea Balaško i Karmela Matijević, ministrantica i čitačica.

Na početku misnoga slavlja o. Ivan Pleše je pozdravio sve prisutne i uveo ih u nedjeljno otajstvo s naglaskom na proslavu Božje ljubavi. U prigodnoj homiliji, nadahnjujući se na misnim čitanjima 11. nedjelje kroz godinu, propovijedao je jasno i konkretno o Kraljevstvu Božjemu. Tako je između ostalog rekao i ovo: „Kraljevstvo Božje je prije svega stvarnost gdje se žive vrednote Evanđelja. Ono je već sada prisutno tamo gdje ljudi nisu jedni drugima stranci, gdje čovjek čovjeku nije vuk, već brat i sestra. Kraljevstvo je Božje, dakle, stvarnost koja je prisutna gdje se živi ono što nam je Isus došao objaviti: da je Bog Otac svakoga čovjeka i da smo zato svi braća i sestre, i da je svaki od Boga ljubljen beskrajno. Toliko, da nam je poslao svoga jedinoga Sina da nas spasi od grijeha i smrti.“ Zatim je spomenuo da je Kraljevstvo Božje odsutnost grijeha i smrti, život po i u Duhu Svetomu, gdje svatko donosi plodove Duha: ljubav, radost, mir, povjerenje, požrtvovnost, malenost i poniznost.

Isto tako naglasio je da je Isus Krist onaj koji nam je donio, objavio i živio Kraljevstvo Božje, da je zapravo On to Kraljevstvo, koje dolazi postupno, pomalo, ali i silovito i nezaustavljivo. Propovjednik je rekao da se Isus služio prispodobama da bi svojim suvremenicima predočio stvarnost Božjega Kraljevstva koje je poput sitnog gorušičinog zrna, te raste i donosi bogate plodove, ako mu čovjek otvori srce. Potom je upitao što Kraljevstvo Božje znači za nas i što mi možemo učiniti za njegov dolazak, te odgovorio da, budući da je Kraljevstvo Božje život potpuno ispunjen ljubavlju i Božjom prisutnošću, bez grijeha, možemo moliti Gospodina za čistoću i preobrazbu srca, kako bi u njemu raslo i živjelo Kraljevstvo Božje, a mi bili gorljivi apostoli i preobražavali svijet u Božji svijet.

Na kraju homilije o. Pleše je zaželio prisutnima da im Gospodin udijeli novo srce koje će biti spremno prihvatiti njegovu Riječ, živjeti ju i rađati plodove Kraljevstva Božjega. „Marija, početak novoga i boljega svijeta, štiti nas i prati svojom majčinskom ljubavlju. Uprimo u nju oči i dajmo da nas ona pouči što znači živjeti za Božju stvar i biti poslušan njegovoj volji“, zaključio je propovjednik.

Misno slavlje animirale su pjevanjem sestre karmelićanke pod ravnanjem s. M. Bonite Kovačić, a slavlje je završilo zajedničkim i osobnim mladomisničkim blagoslovom. Tu su bile i zahvale mladomisnika sestrama karmelićankama na molitvenoj i duhovnoj pratnji, kao i bratsko-sestrinsko druženje u govornici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.