Svećenička zahvala u Karmelu u Brezovici

Prvu godinu svećeništva obilježili su prošlogodišnji zagrebački mladomisnici sv. misom zahvalnicom u utorak, 19. lipnja, u svetištu Gospe Karmelske u Brezovici. Misno slavlje predvodio je vlč. Danijel Hačko, župni vikar u Župi sv. Anastazije u Samoboru, a uz njega su koncelebrirali vlč. Mario Dukić, župni vikar Župe sv. Pavla apostola u zagrebačkom Retkovcu, vlč. Tomislav Šagud, župni vikar Župe Svih Svetih u Sesvetama, vlč. Krunoslav Kolar, župni vikar Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima i vlč. Željko Nestić, župni vikar  u Župi sv. Ivana Krstitelja u Ivanjoj Reki i sv. Ivana Pavla II. u zagrebačkom Jelkovcu.

Čitačice, studentice Dora Nestić i Maja Marić, čitale su prvo čitanje i molitvu vjernika, a zbor sestara karmelićanki, pod ravnanjem s. M. Bonite Kovačić, OCD, animirao je skladnim pjevanjem misno slavlje.

Na početku sv. mise vlč. Hačko uveo je prisutne u slavlje, zahvaljujući dragom Bogu, Majci Božjoj i sestrama u ime svojih prisutnih kolega svećenika. Čitavo misno slavlje, euharistija, bila je iskrena zahvala prošlogodišnjih mladomisnika na prvoj godini svećeništva. To je potvrdio i voditelj slavlja, koji se osvrnuo na minulu godinu, te između ostalog rekao i to da se zahvaljuje Gospodinu za prvu godinu služenja, a sestrama, duhovnim majkama svećenika, za molitve, osobito s. M. Vjekoslavi koja je svoj križ bolesti ugradila u njihovo svećeništvo. Isto tako je primijetio da se toliko toga dogodilo u ovoj godini dana, da on i kolege imaju dojam kao da su već puno godina svećenici.

Misno slavlje završilo je pjesmom Majci Božjoj „O, mila Majko nebeska“, koju su svećenici zahvalno pjevali zajedno sa sestrama i vjernicima. Srdačni susret u govornici, uz preporuke u molitve za nastavak puta, nije izostao, kao i završna misao evanđelja toga dana i uzajamna želja da budemo savršeni kao što je savršen Otac naš nebeski!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.