Mladomisnici u bistričkom Karmelu

U utorak, 19. lipnja, mladomisnici Zagrebačke nadbiskupije Ivan Braovac, Dario Kral, Filip Marić, Toni Potrebić, Kristijan Tušek, Marko Toplak i Alen Vrbek, zajedno s mladomisnicima Varaždinske biskupije Markom Domiterom, Karlom Kruljcem i Mišelom Kovačevićem te duhovnikom vlč. Vladom Razumom posjetili su samostan sestara karmelićanki u Mariji Bistrici. U samostanskoj su crkvi zajedno sa sestrama svetom misom zahvalili Bogu na njihovom svećeničkom ređenju.

Na početku im je redoviti misnik u bistričkom Karmelu vlč. Antun Motočić izrazio dobrodošlicu u svoje osobno ime i u ime sestra. Predvoditelj misnog slavlja vlč. Karlo Kruljac u uvodu je rekao kako su došli zahvaliti sestrama za njihovu molitvenu potporu na njihovom putu svećeništva, te je sve zajedno pozvao na put ostvarenja one savršenosti na koju poziva Isus i koja je Božji naum za svakog čovjeka. Kakva je to savršenost, protumačio je na temelju evanđeoskog odlomka vlč. Ivan Braovac. Rekao je da nam Isus cijelim svojim djelovanjem govori o ljubavi, i to ljubavi koja nadilazi našu logiku i uvodi nas u Božju logiku, u kojoj je moguć i poziv da ljubimo svoje neprijatelje. “Ljubav u koju nas Isus uvodi, i na koju nas poziva, istinska je ljubav, neizmjerna, ona koja podrazumijeva prihvaćanje, stalno opraštanje, milosrđe, žrtvu za druge, molitvu za druge”, naglasio je vlč. Braovac. “Iako je nama slabim ljudima često teško slijediti taj poziv jer ‘Duh je voljan, ali tijelo je slabo’, važno je na tom putu pouzdati se u pomoć Onoga komu ništa nije nemoguće”, ohrabrio je sve nazočne propovjednik.

Nakon svete mise mladomisnici su se zadržali sa sestrama u srdačnom razgovoru, preporučujući se i nadalje u njihove molitve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.