Mlada misa o. Tihe Radana

Svečano je bilo na mladomisničkom slavlju našega o. Tihe od Kraljice Mira u Kaštel Kambelovcu na svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja, 24. lipnja. Procesija s brojnim ministrantima iz mladomisnikove župe, karmelićanskim bogoslovima i svećenicima krenula je od bratske kuće do crkve sv. Mihovila Arkanđela. Uvodničar u misno slavlje i ceremonijar bio je mr. sc. don Josip Periš, profesor na Katedri religiozne pedagogije i katehetike, a ujedno i pastoralni pomoćnik u mladomisnikovoj župi. On je neposredno prije svete mise pročitao životni put našeg o. Tihe, njegovo životno, školsko i vjersko putovanje, sve do trenutka svećeničkog ređenja po rukama uzoritog kardinala Josipa Bozanića u zagrebačkoj Prvostolnici.

U koncelebraciji je bilo desetak svećenika, zajedno sa mladomisnikovim župnikom, don Božom (Bobom) Delićem i propovjednikom, o. Brankom Zebićem. On je u svojoj propovijedi približio prisutnima život našeg o. Tihe i povezao ga sa poslanjem sv. Ivana Krstitelja, čiju smo svetkovinu taj dan slavili. Sv. Ivan je bio Kristov preteča, kao onaj koji ga je navijestio i cijeli svoj život na Krista upućivao. Tako i naš o. Tiho djeluje u svojoj redovničkoj zajednici, samozatajno, a svojim djelima i propovijedanjem upućuje na tog istog Krista. O. Branko je također predstavio karmelsku karizmu, te objasnio simboliku škapulara, bijelog plašta i remena.

Sveto misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je župni zbor pod ravnanjem s. Mirte Lišnić, Služavke Maloga Isusa. Zbor je svojim pjevanjem uistinu doprinio da svečana liturgija bude nebo na zemlji, što je o. Provincijal na kraju s pravom posebno naglasio i pohvalio.

Nakon mise, mladomisnik je zajedno s o. Ivanom Pleše podijelio mladomisnički blagoslov, a nakon toga i pojedinačni blagoslov svim prisutnima. Na ručku i druženju na livadi pokraj župne crkve bilo je oko 450 uzvanika. Za glazbeni program bio je zadužen VIS “Signum” pod ravnanjem Mate Rajčića, dok je voditelj na slavlju bio don Dario Čorić, župnik Kaštel Novog, koji je doveo i dvadesetak mladih iz svoje zajednice, a oni su se posluživanjem pobrinuli da nikome ništa ne manjka. Na druženju su nam se obratili i prijatelj o. Tihe, Bruno Petrušić, otac šestero djece, koji je posvjedočio o mladomisnikovom životu, te Boris Bašić, voditelj karizmatske zajednice “Sv. Leopold Mandić”, u kojoj je o. Tiho proveo jedno razdoblje svog života, gradeći kroz nju i svoje redovničko i svećeničko zvanje.

Radujemo se zbog naših mladomisnika i mladomisničkih slavlja, te s nadom gledamo u budućnost, uzdajući se da će ovakvih slavlja biti više, kako u našoj provinciji, tako i u cijeloj Crkvi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.