Svećenici jubilarci zahvalili dragom Bogu i Gospi Karmelskoj

Na blagdan sv. Tome apostola, u utorak 3. srpnja, ovogodišnji jubilarci i prijatelji Karmela u Brezovici don Robert Tonsati, koji je predvodio sv. misu, i vlč. Tomislav Kralj, koji je bio u koncelebraciji, zahvalili su na oltaru Gospe Kamelske dragom Bogu i Majci Božjoj za 10 godina svećeničke službe.

Osvrnuvši se na misna čitanja, don Tonsati je naglasio jednu posebnu krepost sv. Tome apostola: njegovo uporno nastojanje da vidi, dotakne i susretne uskrslog Učitelja. Toma nije mirovao dok se to nije dogodilo. On je nastojao otkriti prisutnost Božju u svom životu. Na takvo otkriće i na život u vjeri i u Božjoj prisutnosti pozvao je propovjednik sve prisutne.

Misno slavlje animirale su pjevanjem sestre karmelićanke, a pridružili su im se vjernici i svećenici jubilarci, koji su zahvalili dragom Bogu, Majci Božjoj i sestrama karmelićankama za prijeđeni put. Antifonom Blaženoj Djevici Mariji „Zdravo budi, Kraljice“ završili su misno slavlje i nastavili put svećeničkog služenja – don Robert Tonsati u Boki Kotorskoj, na Mulu, a vlč. Tomislav Kralj u Hrvatskom Zagorju, u Donjoj Bistri.

U samostansku Knjigu dojmova zapisali su i ovo: „Na blagdan sv. Tome apostola imali smo milost slaviti sv. misu u uvijek nam dragoj oazi molitve i pobožnosti, te zahvaliti dragom Bogu na 10 godina svećeničke službe. Hvala dragim sestrama na molitvama kojima su nas pratile na putu do svećeništva još od prvih bogoslovskih dana, kada smo po prvi puta posjetili Karmel. Preporučujemo se Mariji Kraljici Karmela i karmelićankama u Brezovici za zagovor i molitvenu potporu.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.