Nuncij Luciano Suriani u posjetu Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj

Apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. dr. Luciano Suriani, u zajedništvu s mons. Filippom Colnagom, tajnikom Apostolske nuncijature u Beogradu, trima sestrama jedne filipinske misionarske kongregacije koje djeluju u nuncijaturi, te vlč. Ivicom Damjanovićem, svećenikom na službi u Srijemskoj biskupiji i đakovačkim dekanom vlč. Josipom Ivešićem, posjetio je u subotu 7. srpnja Karmel sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj.

Prijateljski posjet mons. Luciana donio je veliku radost sestrama karmelićankama, koje su u srdačnom razgovoru čule više o životu, događanjima i prilikama Crkve u Republici Srbiji, o općoj Crkvi, kao i o nakanama i željama Svetog Oca Franje, čiji je Nuncijatura glavni predstavnik i posrednik. Uz to su upoznale i sestre koje djeluju u nuncijaturi, čiju je kongregaciju 1958. godine osnovao jedan filipinski biskup, za koga se sada vodi kauza za proglašenje blaženim. Prvotna zadaća sestara je djelovati u katehizaciji, a nadahnjuju se karmelskom duhovnošću, te nose ime karmelske svetice Male Terezije: Misionarske katehistice sv. Male Terezije.

Nuncij je obdario Zajednicu i prigodnim darovima, a priorica majka Ljiljana od Duha Svetoga (Prelić) u zahvali nunciju za posjet obećala je daljnju molitvenu blizinu i podršku.

Druženje je zaključeno zajedničkom molitvom srednjega časa i blagoslovom mons. Surianija, te zabilježeno zajedničkom fotografijom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.