MLADOMISNICI KARMELIĆANI NA PROSLAVI MAJKE BOŽJE BISTRIČKE

U bistričkom Karmelu svečano je 13. srpnja proslavljena svetkovina zaštitnice samostana Majke Božje Bistričke. To je ujedno i početak trodnevnice u čast Gospe Karmelske, pa je sestrama i vjernicima bilo osobito drago što su taj dan s njima slavila dva ovogodišnja mladomisnika karmelićanina, o. Ivan Pleše i o. Tiho Radan.

Svečano misno slavlje predvodio je o. Ivan u koncelebraciji s o. Tihom i vlč. Antunom Motočićem, a asistirali su karmelićanski bogoslovi br. Stanko Pažin i br. Marko Maglić. O. Ivan naglasio je važnost Majke Božje za kršćanski hod našega naroda i važnost Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke. Kroz evanđeosku zgodu u Kani Galilejskoj u svojoj je propovijedi prikazao Mariju kao uzor ponizne, ustrajne moliteljice, moliteljice koja moli s nadom i istinskim pouzdanjem. Ustvrdio je da ona ustraje u molitvi više od svih starozavjetnih uzora ustrajnosti u molitvi. Rekao je kako se Marija ovdje očituje kao ona koja je smiona, koja nepokolebljivo moli i uzda se u Boga, i koja kao stvorenje ima beskonačno povjerenje u svoga Stvoritelja; napokon, kao ona koja poštuje Božju volju i Isusovu slobodu. “Molimo ustrajno: samo ustrajni molitelj pokazuje pred Bogom svoju ozbiljnost i iskrenu želju da zadobije od Boga milost. Isusova moć i dobrota, Isusova želja da nam dadne milosti, beskrajno je iznad svih naših želja, očekivanja i spremnosti da primimo. Ne treba sumnjati da će Isus dati, nego treba sumnjati u sposobnost nas grešnih ljudi da ustrajemo i primimo što nam želi dati”, poručio je o. Ivan.

Nakon svete mise mladomisnici su svim nazočnima podijelili mladomisnički blagoslov: Potom su se, zajedno s bogoslovima, zadržali u srdačnom razgovoru sa sestrama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.