Karmelska Gospa u Somboru

U ponedjeljak 16. srpnja 2018. godine braća karmelićani proslavili su svetkovinu Karmelske Gospe. Red bosonoge braće Blažene Djevice Marije od Gore Karmela ovu svetkovinu slavi s posebnom radošću. Tako je bilo i u somborskom Karmelu. Duhovna priprema za svetkovinu trajala je devet dana, a uža priprema – trodnevnica uključivala je molitvu krunice i časoslov prije svete mise, te tematsku homiliju o Mariji na euharistijskom slavlju.

Na dan svetkovine Gospe Karmelske slavile su se tri svete mise. Svete mise u 9 i 11 sati predslavio je  subotički biskup mons. dr. Ivan Penzeš u koncelebraciji sa svećenicima subotičke biskupije. Misa u 11 sati započela je svečanom procesijom u narodnim nošnjama s kipom Karmelske Gospe.

Nakon svetih misa vjernici i gosti pozvani su na okrepu u samostanski prostor, gdje su mogli pogledati izložbu fotografija “Pod Božjim krovom” koja prikazuje sanaciju krovišta Crkve sv. Stijepana u Somboru.

Braća karmelićani zahvaljuju svima koji su sudjelovali u organizaciji proslave svetkovine Karmelske Gospe, kao i organizaciji izložbe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.