O. Ivan Pleše proslavio mladu misu

Dana 8. srpnja proslavili smo mladu misu našega o. Ivana Pleše. Svečano misno slavlje mladomisnik je slavio u crkvi sv. Josipa u Moslavačkoj Slatini, uz koncelebraciju dvadesetak svećenika.

Sve je započelo roditeljskim blagoslovom, nakon čega se procesija uputila do oltara. Korake procesije i cijelo misno slavlje svojim prekrasnim pjevanjem obogatio je zbor studenata Instituta za Crkvenu glazbu, pod vodstvom mladog ali iskusnog studenta Ivana Šćepanovića. Propovjednik na mladoj misi bio je o. Stjepan Vidak, koji je u svojoj nadahnutoj homiliji govorio o osobi i ulozi svećenika danas. Istaknuo je da svećenik mora živjeti što tješnjem odnosu s Bogom kako bi mogao božanski život donositi ljudima, te da svoj život treba graditi na molitvi i bratskom zajedništvu kako se nikada ne bi umorio biti istinski Kristov svjedok.

Na mladoj misi bili su i vlč. Božo Pinjuh, župnik mladomisnikove rodne župe Križ, vlč. Marijan Koren, župnik župe sv. Josipa u Moslavačkoj Slatini, o. provincijal Srećko Rimac i drugi oci karmelićani, te župnici iz susjednih župa.

Nakon misnog slavlja slavljenik je prisutnima udijelio svoj mladomisnički blagoslov, nakon čega je nastavljeno druženje za sve prisutne ispred župne crkve.

Ručak i druženje nastavili su se u kulturnom domu u Križu. Voditelj programa bio je o. Anđelko Jozić, koji je održao i trodnevnicu u mladomisnikovoj župi. Zabavljajući okupljenu rodbinu i prijatelje, o. Anđelko je uistinu učinio da ručak prođe radosno i veselo, kako i priliči ovakvome danu. O. provincijal je u svom obraćanju istaknuo kako mladomisnik nastavlja svoje školovanje na poslijediplomskome studiju ekumenske teologije u Zagrebu. Na kraju je mladomisnikov otac Branimir održao svoj govor zahvale dragom Bogu i svima koji su pomogli da do ovog trenutka dođe. Rekao je kako bi svakom svećeniku trebalo biti na srcu da je uzalud postići sve doktorate znanosti ako nije barem jednu dušu spasio kao svećenik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.