ULAZAK MLADE BRAĆE U NOVICIJAT U SOMBORSKOM KARMELU

U četvrtak, 6. rujna 2018. godine, u samostanu u Somboru trojica dotadašnjih postulanata obukla su karmelsko odijelo i započela novicijat tražeći “Gospodnje milosrđe, siromaštvo Reda, zajedništvo braće, i milost da Bogu što vjernije služe u našoj obitelji Bosonoge braće Blažene Djevice Marije od gore Karmela.”

Od listopada prošle godine trojica mladića koji su osjetili redovnički poziv, i to baš za Karmel, u somborskom karmelskom samostanu pripremali su se kroz vrijeme kandidature i postulature za svoj novi, posvećeni život. Oni su ostavili svoj zavičaj i obiteljski dom kako bi slijedili Krista.

Ovu želju izrazili su brat Ivan Pavao od Kraljice svete krunice (Ivan Paro), brat  Anđelko od Božanskog milosrđa (Ivan Maršanić) i brat Benedikt od Raspete ljubavi (Kristijan Pajdaković).

Odijela je blagoslovio naš o. provincijal Srećko Rimac, uz prisustvo o. Bernardina Viszmega, priora, i o. Zlatka Žuvele.

Za ovaj čin mladi postulanti su se pripremali duhovnim vježbama koje je vodio njihov magistar o. Zlatko Žuvela.

Po škapularu Blažene Djevice Marije koji su obukli, želimo im svoj trojci blagoslovljen put i nastavak redovničke formacije u Grazu u Austriji, kamo će se uputiti krajem tjedna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.