Djelatnici Glasa Koncila i Malog Koncila hodočastili svojoj Zaštitnici

Djelatnici i suradnici Glasa Koncila i Malog Koncila, predvođeni msgr. Ivanom Miklenićem, kanonikom i glavnim urednikom, i ove su godine tradicionalnim zahvalnim hodočašćem i misnim slavljem proslavili blagdan svoje nebeske zaštitnice sv. Terezije od Djeteta Isusa i Božjega Lica u četvrtak, 4. listopada, u Karmelu u Brezovici.

Msgr. Miklenić predvodio je euharistiju uz asistenciju ministrantice Marije Marić. Na početku misnoga slavlja pozdravio je biranim riječima sve djelatnike, sestre karmelićanke i vjernike, te ih povjerio zagovoru i zaštiti male Svetice i ohrabrio ih u njihovim životnim zadaćama, sa željom da i dalje budu u službi Kraljevstva Božjega i hrvatskog naroda.

Nadahnjujući se na blagdanskim čitanjima, osobito na evanđelju (Mt 11,25-30), propovjednik je govorio o evanđeoski malenima kojima je Otac objavio otajstva svoga Kraljevstva. Tako je između ostalog rekao i ovo: „Mediji danas nemaju prostora za malene, već samo za ‘velike’. Mnogi priželjkuju da ih ljudi slave. Tu samo mudri postaju maleni… Bog nas je iz ljubavi stvorio. Svi smo mu silno važni. Bog je sklopio s čovjekom Savez. Postali smo njegovi sinovi i kćeri. Bog nam šalje svoga Sina da naše zlo uzme na sebe. On je živio za nas i prinio svoju žrtvu za svakoga čovjeka. Moramo naći trenutke sabranosti da ostanemo otvoreni Bogu. U tome nam je uzor sv. Mala Terezija. Ona je spoznala da nas Bog ljubi i odgovorila je na tu ljubav, te u srcu Crkve bila ljubav.“

Msgr. Miklenić pozvao je prisutne da spoznaju Božju ljubav i na nju odgovore, te da uvide je li Bog na prvome mjestu u njihovom životu ili smo mi na prvom mjestu, a Bog nam je „štaka“ na koju  se oslanjamo u nevolji. Propovjednik je rekao i da je sv. Mala Terezija dala Bogu prvenstvo u svom životu i u zatvorenom krugu Karmela postala zaštitnica misija, te da je „bila malena, da Bog bude velik u njezinom životu. I naš je to poziv da budemo drugi Krist životom i ponašanjem.“

Pri završetku homilije podsjetio je prisutne na to da je život borba, ali s Gospodinom je sve moguće. „Ako prihvatimo da smo na Božjem djelu, bit ćemo oni koji nose Radost, Isusa, i zbog kojih Isus slavi svoga Oca. Zahvalimo iskreno Gospodinu za njegovu ljubav i za sve što nam je darovao“, poželio je propovjednik.

Nakon blagoslova ruža, msgr. Miklenić poručio je djelatnicima i suradnicima Glasa Koncila i Maloga Koncila da su pozvani biti sijači dobrog sjemena koje će donijeti dobre plodove. „Ako radimo na Božjem projektu i ako surađujmo s Gospodinom, taj projekt ne može propasti. Zato krenimo radosno u životnu borbu, jer Gospodin je s nama“, završio je glavni urednik Glasa Koncila.

Prijateljsko druženje nastavilo se u govornici, uz aktualnosti iz svakidašnjice, donaciju karmelićankama 22 ovogodišnja naslova izdavačke kuće Glasa Koncila, te pjesmu i zvuke tamburica Koncilovog banda „Pet do dvanaest“ i karmelićanskih gitara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.