Brat Nikola Grizelj zaređen za đakona

28. 10. u konkatedrali sv. Petra po rukama nadbiskupa splitsko-makarskog Marina Barišića, đakonski red primio je naš br. Nikola od Male Terezije i Svete Obitelji (Grizelj). Zajedno s još dvanaestoricom ređenika – osmoricom dijecezanskih i četvoricom franjevačkih kandidata – br. Nikola izrekao je svoj „Evo me!“. U misnom slavlju sudjelovali su brojni svećenici na čelu s nadbiskupom Barišićem, provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, zamjenikom provincijala Hrvatske karmelske provincije svetog Oca Josipa o. Zvonkom Martićem, generalnim vikarom nadbiskupije i rektorom centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu.

Nadbiskup je ređenicima između ostalog poručio: „Dragi kandidati za đakonat, Crkva vas izabire kao poslužitelje kod oltara, poslužitelje Božje riječi i poslužitelje braći i sestrama. Ugledajte se u Isusa Krsta koji je đakon našega života, poslužitelj čovjeka u nevoljama. Ne dozvolite da vam se dogodi da ne vidite i ne čujete Bartimeje pokraj puta, ali ni da degradirate čovjeka u njegovu dostojanstvu i tako stvarate Bartimeje!“

Na misnom slavlju sudjelovala su i braća iz splitske i remetske zajednice. Br. Nikola sada započinje prvi dio svog đakonskog praktikuma u rimskoj zajednici, zajedno s br. Krešimirom koji je red đakonata primio u zagrebačkoj prvostolnici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.