Dani trajne formacije i Sabor provincije

U Karmelu sv. Ilije održani su od 19. do 23. studenog 2019. Dani trajne formacije i Sabor Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa. Program je okupio 25 redovnika karmelićana koji su zajedno nadograđivali svoju duhovnu formaciju i razmatrali hod svoje provincije. Sav program vodio je provincijal o. Srećko Rimac.

U okviru programa trajne formacije dokument Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života »Za novo vino nove mješine« predstavio je o. Vinko Mamić, apostolsku pobudnicu pape Franje »Gaudete et exultate« predstavio je o. Franjo Podgorelec, dokument Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života »Ekonomija u službi karizme i poslanja« predstavio je o. Zvonko Martić, a program EXITUS fra Mate Bašić, OFM. Nakon svih izlaganja slijedile su rasprave s ciljem integriranja glavnih izloženih smjernica u praksu redovnika.U okviru rada Sabora provincije priori svih zajednica u provinciji i voditelji provincijalnih ustanova podnijeli su kraće izvještaje na temelju kojih je vođena zajednička rasprava o stanju sa svrhom utvrđivanja daljnjeg hoda provincije, njenih zajednica i ustanova.

U okviru kulturno-rekreativnog programa, u četvrtak popodne, karmelićani su posjetili franjevački samostan i duhovni centar Masna Luka – Blidinje, njegove galerije i samostanske prostore, a domaćin i voditelj bio im je fra Petar Krasić.

Po završetku Sabora, u petak poslijepodne, održana je i sjednica Provincijalnog savjeta Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa, na kojoj su donesene odluke potrebne za život i djelovanje provincije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.