„Zamkovci“ u Brezovici

U nedjelju „Gaudete“, 16. prosinca, u popodnevnim satima, članovi karmelske molitvene zajednice „Zamak“ iz zagrebačkih Remeta i drugih dijelova grada pod vodstvom karmelićanina br. Joška Purka podijelili su sa sestrama karmelićankama radost Dana Gospodnjega i Došašća. Našli su se tu i najmlađi članovi „Zamka“, dvanaestogodišnjaci Marija Meružo i Ivan Pavao Ćurić.

Nakon međusobnog upoznavanja, bilo je zanimljivih svjedočanstava o životu i djelovanju članova „Zamka“, o njihovim molitveno-duhovnim aktivnostima i radostima, o satovima klanjanja koji im puno znače.Nisu izostala ni svjedočanstva sestara o njihovom karmelskom pozivu i životu, što je „Zamkovcima“ bilo osobito drago i što ih je ohrabrilo za njihov daljnji hod vjere i molitve, za njihov obiteljski i vjernički život.

Po završetku druženja u govornici, druženje se nastavilo u Crkvi, gdje su članovi „Zamka“ zajedno sa sestrama molili i pjevali drugu Večernju 3. nedjelje Došašća – nedjelje „Gaudete“. Zajednička molitva odisala je liturgijskom radošću i dostojanstvom. Tu je bilo i fotografiranje, uz izmjenu božićnih čestitaka i dobrih želja, te uz preporuke u molitve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.