Relikvija sv. Elizabete od Trojstva u Grazu

U nedjelju 27. siječnja zajednica bosonogih karmelićana u Grazu radosno je dočekala dolazak relikvije nedavno kanonizirane karmelićanke svete Elizabete od Trojstva.

Nakon što smo u 17 sati svečano unijeli relikviju u našu crkvu, započeli smo večernje pohvale zajedno s narodom. U 17:45 slavili smo sv. misu. Predslavitelj je bio p. Roberto, a koncelebrirala su trojica svećenika iz naše zajednice u Grazu i dvojica austrijskih svećenika. P. Roberto je u propovijedi istaknuo svjedočanstva ljudi koji su čudesno ozdravili po zagovoru sv. Elizabete. Nakon svečanog liturgijskog slavlja ostali smo zajedno s vjernicima u osobnoj molitvi pred relikvijom te primili pojedinačni blagoslov.

U 20 sati odnijeli smo relikviju sestrama karmelićankama u Grazu te je ostavili u njihovoj korskoj kapeli do jutra.

P. Robertu želimo sretan i blagoslovljen daljnji put s relikvijom kroz Austriju, a vjernicima i svima koji će se s njom susresti želimo obilje milosti po zagovoru sv. Elizabete jer nam je ona sama obećala: “Na Nebu, moje će poslanje biti privlačiti duše pomažući im izaći iz sebe kako bi prionule uz Boga posve jednostavnim pokretom prepunim ljubavi, i čuvati ih u velikoj nutarnjoj tišini koja Bogu omogućuje utisnuti se u njih i preobraziti ih u sama sebe.”

Dragi Bože, hvala ti na ovoj velikoj milosti koju si nam udijelio!

Sveta Elizabeto, moli za nas, naš Karmelski red i hrvatski narod, da po tvom uzoru ljubimo Presveto Trojstvo od kojeg nam dolazi svako dobro!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.