Susret samostanskog i svjetovnog reda

Na spomendan sv. Josipa radnika, 1. svibnja 2019., održan je susret braće karmelićana remetske zajednice i braće i sestara Svjetovnog reda zajednica „Sv. Terezija Avilska“ i „Od Djeteta Isusa“.

Susret je započeo svetom misom koju je predslavio remetski prior, o. Stjepan Vidak, uz koncelebraciju druge braće svećenika. U nadahnutoj propovijedi, propovjednik se osvrnuo na smisao i značaj rada, temeljeći se na Svetom Pismu, Crkvenim dokumentima i dokumentima našeg Reda.

Nakon mise uslijedilo je druženje, a potom je o. Ivan Pleše održao nagovor u kojem je govorio o tome tko je svjetovni karmelićanin prema važećim konstitucijama. Nakon njega s. Davorka je predstavila brojčano stanje i aktivnosti zajednice „Od Djeteta Isusa“, dok je br. Vlatko u ime zajednice „Sv. Terezija Avilska“ govorio o važnosti donošenja Isusa ljudima u svijetu, na što smo kao karmelićani pozvani.

Nakon izlaganja bila je kratka rasprava, u kojoj su o. Anđelko i br. Ivan Jurić podsjetili na povijest svjetovnog Karmela u Hrvatskoj te ljude koji su za njega najzaslužniji. Otac Stjepan je ukazao na važnost izgrađivanja bratskih odnosa u zajednici, dok je o. Franjo govorio o važnosti bivanja u svijetu, temeljeći se na duhovnosti sv. Franje Saleškoga.

Nakon rasprave uslijedio je zajednički ručak i druženje, nakon čega smo se razišli Bogu zahvalni za primljene milosti.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.