Kanonski utemeljene tri zajednice Svjetovnog reda u Splitu

18. svibnja 2019. godine, u mjesecu Ruže Otajstvene i Škrinje Zavjetne, pohodio nas je naš o. Dario Tokić, provincijalni delegat za Svjetovni red Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa, noseći nam iz Generalne kuće u Rimu potpisane dekrete o kanonskom osnutku naših karmelskih zajednica „Zamak duše“, „Mali put“ i „Živi plamen ljubavi“ u Splitu. O. Dario slavio je misu uz koncelebraciju o. Branka Zebića, duhovnog asistenta svih triju zajednica, koji je od samog početka zajedno s nama gradio, popravljao i dodavao sve ono što je nedostajalo kako bi naše zajednice rasle u duhu Karmela.

Za vrijeme euharistijske gozbe, okupljenima oko Isusa, u dvorani ne posljednje, već nove uskrsne večere, prenio nam je o. Dario blagoslove i pozdrave o. Saverija Cannistra, generalnog predstojnika Reda bosonoge braće Blažene Djevice Marije od Gore Karmela, o. Alzinira F. Dabastianija, generalnog delegata za Svjetovni red, o. Srećka Rimca, provincijala Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa i s. Karmele Malenić, OCDS, provincijalne priorice Hrvatske provincije Karmelskog svjetovnog reda.

Velike su riječi izlazile iz usta o. Darija, koji nam je govorio kako smo danas postali zreli članovi ove svete obitelji te kako je Crkva ovim svojim priznanjem prepoznala naš rad, trud i ljubav. O. Dario je naglasio kako se od danas Crkva oslanja na nas te da računa na našu ozbiljnost, molitvu i potporu.

Pod prilikama kruha i vina, o Isuse, molili smo Te: „Ti, samo Ti, nastavi dalje ovaj put, vodi nas, daj da upijamo mirise Tvoje po vinogradima karmelskim!“  Molili smo za mudrost koja je izuzetno potrebna da bismo nosili Tebe kamo god nas šalješ. Molili smo za jakost jer smo nejaki, nestalni i slabi. Molili smo za poniznost kako nam se zbog uzvišenosti poziva srce ne bi uzoholilo.

U „Zamku duše“, tom matičnjaku splitskog Karmela, radostan roj malih pčelica krenuo je na svoj „Mali put“ zapaljen vatrom božanske Ljubavi, kako bi ono najizvrsnije blago upijano iz meda samotoka koji teče s boka ljubljenog Isusa, kao „Živi plamen ljubavi“ nosili u svijet zajedno, kao braća i sestre iz triju zajednica, okupljeni oko oltara.

O kako je lijepo, Isuse, ovo zajedništvo koje je u Tebi sazdano!

Na kraju, zahvaljujemo dragom Bogu, svoj braći i sestrama OCD i OCDS, Majci Crkvi koja nas je ovako malene primila u Red s velikima, na strpljenju, molitvama i podršci. Obećavamo, premda neznatni i slabi, istim riječima kojima je naša sveta majka Terezija od Isusa napustila ovaj svijet, da ćemo „živjeti i  umrijeti kao kćeri i sinovi Crkve“.

Hvaljen Isus i Marija!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.