Duhovna obnova za članove škapularske bratovštine

Duhovna obnova za članove Karmelske škapularske bratovštine okupila je 25. svibnja 2019. kod sestara karmelićanki u Breznici Đakovačkoj pedesetak nositelja škapulara. Obnovu je predvodio karmelićanin iz Remeta, o. Danijel Čolo. Bogati program bio je ispunjen dvama predavanjima o. Danijela o životu svete Male Terezije i njezinom malom putu, te sudjelovanjem u molitvi Časoslova, svetoj krunici i slavlju Euharistije sa sestrama karmelićankama. Između točaka programa bilo je prigode i za osobnu molitvu, sakrament pomirenja, te okrjepu i druženje hodočasnika u dvorani i dvorištu samostana.

Život s Bogom

Prolazeći kroz život svete Male Terezije, o. Danijel je naglasio tri glavne kreposti koje su obilježile njezin put: poniznost, povjerenje, te posvemašnje napuštanje same sebe kako bi u njoj živio Bog. „Mala Terezija je bila sasvim obična, kao i mi. Borila se sa svojim slabostima, ali je imala otvoreno srce za Boga. Zato je Bog i mogao nešto napraviti u njoj“, naglasio je na početku o. Čolo. Uz brojne primjere iz svakodnevnog i obiteljskoga života, predavač je približio slušateljima koliko je lijep život i predanje Bogu kad svim srcem živimo ono što vjerujemo. Poseban naglasak je stavio na molitvu, slavljenje i življenje Euharistije kao središta i izvora kršćanskog života, te na konkretna djela ljubavi i čuvanje vlastite duše od okova mržnje i svega onoga što guši Boga u duši. Mala Terezija je velika svetica jer je u najobičnijim prilikama života imala hrabrosti ići protiv struje ovoga svijeta kako bi u svemu vršila ono što Isusa veseli. U svome životu već je rano iskusila da više vrijedi govoriti Bogu, nego o Bogu. Stoga je o. Danijel potaknuo sve da po njezinu primjeru i oni vjeruju da ih Bog razumije u svakoj njihovoj životnoj situaciji. Jer „Božja svemoć je svemoć ljubavi.“

Na koncu je u ime zajednice zahvalu voditelju i svim pristiglim hodočasnicima uputila poglavarica samostana s. Emanuela od Blažene Djevice Marije (Režek). „Oblačeći Gospin škapular, ušli ste u obitelj Karmela te postali dionici svih duhovnih dobara Karmelskog reda. Znajući kako želite što dublje upoznati karizmu i život Karmela, te želeći da još više postanete svjedoci Božji u ovome svijetu, organizirale smo ovu duhovnu obnovu“, naglasila je majka Emanuela.

Uz svjedočenja četiriju sestara o pozivu i životu u Karmelu, hodočasnici su na kraju programa susreli cijelu zajednicu te su, preporučujući se u molitve, posvjedočili o blagodatima i duhovnoj koristi ove duhovne obnove.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.