Koncert harfistica u Brezovici

Mlade harfistice, učenice Glazbene škole Pavla Markovca u Zagrebu, pod vodstvom svoje profesorice, gospođe Mirte Lice, održale su prekrasan koncert na uočnicu Spasova, u srijedu, 29. svibnja 2019. godine, u brezovičkom svetištu Majke Božje Karmelske, te su bogatim glazbenim programom i izvedbom oduševile sve prisutne, a posebno sestre karmelićanke. Bila je to ujedno umjetničko-duhovna priprema za svetkovinu Uzašašća: zvucima harfe do Isusovog Uzašašća u nebo!

Koncert je otvorila najmlađa učenica Glazbene škole, Marta Žuvić, polaznica III. razreda, skladbom „Nocturno“ M. Grandjanya. Zatim je nastupila učenica IV. razreda, Iskra Đuđik, i odsvirala „The minstrel’s adieu to his native land“ J. Tomasa. Tu je bila i Gloria Galić, učenica IV. razreda, koja je prisutne obradovala dvjema skladbama: Etidom br. 13 P. Houdya i Sonatinom br. 6, Adagio, J. L. Dusseka. Iva Džaić, iz V. razreda, svirala je Etidu br. 6 N. Ch. Bochsa i Sonatinu br. 4 J. L. Dusseka. Gabriela Hodžić, učenica I. razreda srednje glazbene škole, obdarila je slušatelje Etidom br. 3 J. S. Bacha/Grandjanya i Dukeom B. Andresa. Barbara Mihelić, iz III. srednje, oduševila je prisutne trima skladbama. To su: „Etude de concert“ F. Godefroida, Romance br. 3 E. Parisha Alvarsa i „Clair de lune“ C. Debussya. Učenica privatne glazbene škole Monika Krijan odsvirala je „Comptine d’un autre été“ Y. Tiersena, a prof. Mirta Lice obogatila je i oplemenila koncert harfistica i molitveni život sestara karmelićanki dvjema izvrsnim skladbama: Prelude in C J. S. Bacha i Psalmom 42 – „Kao košuta“ M. Nystroma.

Dotaknuti i poneseni zvucima harfe, kao i susretom s mladim harfisticama, sestre i vjernici pripremili su se bogatom vigilijom za svetkovinu Uzašašća Gospodinova u nebo, koju su proslavili Večernjom Časoslova, kao i svečanim misnim slavljem i cjelodnevnim klanjanjem.

Misno slavlje svetkovine u četvrtak 30. svibnja predvodio je vlč. Vladimir Cvetnić, župnik u zagrebačkoj Odri. Čuvarice svetišta, pod ravnanjem s. M. Bonite Kovačić, pjevanjem su animirale misno slavlje, a vjernici su im se pridružili.

U prigodnoj homiliji vlč. Cvetnić je naglasio da je Uzašašće kruna Isusovog djelovanja na zemlji. „Isus je ušao u nebesku slavu da nam pripravi mjesto i da i nas povede k Ocu.  Isus nam je pokazao cilj i put kojim do njega dolazimo. Uzašao je k Ocu i ostao je trajno s nama. Dao nam je Duha Svetoga da nas poučava o svemu. Isus sve čini radi našega spasenja“, rekao je propovjednik i poručio prisutnima da i oni sve čine za vječnu Domovinu, u zajedništvu s Kristom Isusom, i da s njim putuju tamo gdje ih čeka toplo Srce nebeske Majke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.