Novo vodstvo Karmela svete Male Terezije u Kloštar Ivaniću

Sisački biskup Vlado Košić, nakon izvršene vizitacije 22. svibnja, predsjedao je izborima za prioricu Karmela svete Male Terezije sestara karmelićanki u Kloštar Ivaniću.

S. Danijela od Svete Obitelji (Licul) ponovno je izabrana za prioricu, a kako je to njezin uzastopni četvrti mandat, biskup je tražio i dobio od Kongregacije za posvećeni život u Rimu odobrenje. Potom su izabrane i sestre savjetnice: s. Marija Kristina od Presvetog Trojstva (Tropp) i s. Ana Marija od Utjelovljenja (Štefanac).

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, u petak 28. lipnja, biskup je svečanim činom uveo u službu novo vodstvo zazvavši na njih Božji blagoslov. Potom je predvodio i misno slavlje u samostanskoj kapeli, a koncelebrirali su generalni vikar mons. Marko Cvitkušić i župni vikar fra Franjo Vuk. U homiliji biskup je istaknuo da srce nije samo dio tijela, nego je ono nutrina Boga koji je postao čovjek i koji nam neprestano daruje svoju ljubav, mir i oproštenje.

Nakon mise biskup je u pratnji priorice s. Danijele, generalnog i župnog vikara posjetio bolesnu s. Margaretu i s njom se zadržao u kraćem srdačnom razgovoru. (IKA)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.