Mladomisnici u bistričkom Karmelu

U srijedu, 26. lipnja 2019. osmorica mladomisnika Zagrebačke, Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije zajedno sa svojim duhovnikom vlč. Vladom Razumom posjetili su samostan karmelićanki u Mariji Bistrici. Svečano misno slavlje predslavio je vlč. Luka Premelč. Već u samom uvodu izrazio je u ime svih mladomisnika radosnu zahvalnost što imaju priliku zajedno sa sestrama slaviti sv. Misu u bistričkom Karmelu, te zahvalio sestrama na molitvenoj potpori kojom su pratile sve ovogodišnje mladomisnike na njihovom putu do svećeništva.

Vlč. Majk Rušec održao je poticajnu propovijed u kojoj je dotaknuo pitanje plodova. Naime, budući da je Gospodin u misnim čitanjima govorio upravo o raspoznavanju plodova, postavlja se pitanje što su za nas pravi plodovi. „Čime bismo mi to trebali rađati?“, zapitao je vlč. Majk sve prisutne. Odgovor na to pitanje ne možemo dati bez sigurnosti vjere. U kontekstu duhovne plodnosti „plodovi su naša djela. A ako smo Kristove loze, ne možemo biti nacijepljeni ni na koga drugoga nego na trs koji se zove Isus.“ Na završetku propovijedi pozvao je okupljene da poput Abrahama u prvome čitanju pogledaju u nebo i zvijezde Božjih darova, prebroje ih ako mogu, te zahvaljuju Ljubavi koja ih čini plodnima.

Po završetku misnoga slavlja, mladomisnici su se zadržali sa sestrama u srdačnom razgovoru u govornici samostana te su njihovim molitvama preporučili svoju svećeničku službu i daljnji hod.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.