Mlada misa o. Nikole u Mariji Bistrici

U nedjelju 14. srpnja 2019., na drugi dan trodnevnice Gospi Karmelskoj, mladu misu pred punom samostanskom crkvom u Karmelu u Mariji Bistrici proslavio je o. Nikola Grizelj. U koncelebraciji mu se pridružio i redoviti misnik bistričkog Karmela vlč. Antun Motočić, koji je prigodnim pozdravom i dobrodošlicom mladomisniku uveo prisutne u misno slavlje.

U svojoj se propovijedi o. Grizelj osvrnuo na misna čitanja, osobito na Evanđelje o milosrdnom Samarijancu koje nam pred oči stavlja Božju ljubav. Ljubav koja vidi drugoga, koja govori: „Vidim te. Primijetio sam te. Tu sam ako ti treba pomoć.“ To smo i mi pozvani biti jedni drugima, istaknuo je o. Nikola, ali prije svega nam valja uočiti da je Bog onaj koji to čini za nas. „Zato svakodnevno treba silaziti u srce i moliti, jer osim u sakramentima, upravo se u molitvi događa susret između Boga i čovjeka. Tu postajem svjestan da je on stvaran i da me on ljubi, da me on vidi.“ Kao što milosrdni Samarijanac troši svoj novac da bi ublažio bol ranjenog čovjeka  i pobrinuo se za nj, tako i Bog: „On se sažalio na nas i potrošio svoje bogatstvo, daje za nas ne svoj novac, nego svoje Tijelo i svoju Krv koje ćemo danas i blagovati.“ Preko zahvalnosti za djelo koje Bog čini za nas u Euharistiji, o. Grizelj je potaknuo nazočne vjernike da velikodušno razdaju darove koje im je Bog povjerio za bližnje, jer „darove koje nam Gospodin daje: ispričati šalu, razveseliti drugoga, biti milosrdan, blag, dobar, strpljiv, imati uho za drugoga… ne daje nam za nas same, nego da vidimo svoje bližnje i da se pobrinemo za njih. A ljubav i djela milosrđa jedino su što ćemo ponijeti sa sobom sa ovog svijeta. To je jedino što prolazi u nebu. Nemojmo se štedjeti u ljubavi i milosrđu“, zaključio je. Zahvalivši sestrama na molitvi i gostoprimstvu, mladomisnik je pozvao i sve prisutne na molitvu za duhovna zvanja, jer bez molitve nema ni zvanja, ni ustrajnosti u njemu.

Po završetku misnog slavlja o. Grizelj podijelio je zajednički i osobni mladomisnički blagoslov prisutnim vjernicima, a nekoliko ih je iskoristilo prigodu za primanje karmelskog škapulara. O. Nikola je zatim ostao u radosnom prijepodnevnom druženju sa sestrama karmelićankama u samostanskoj govornici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.