Mladomisnici karmelićani u sarajevskom Karmelu

Na blagdan sv. Marije Magdalene, u ponedjeljak 22. srpnja, mladu misu u Samostanu Bezgrešne Kraljice Karmela u Sarajevu slavili su mladomisnici karmelićani. Predslavio je o. Krešimir Josip Bahmec, a propovijedao je o. Nikola Grizelj.

Sv. Mariju Magdalenu propovjednik je predstavio kao uzor u ljubavi i ustrajnom traženju Boga. „Zahvalnost za oprošteno rađa ljubav“, rekao je o. Nikola i objasnio kako su zahvalnost i ljubav vodile Mariju Magdalenu sve do Križa, tako da je ona ustrajala i onda kada nisu oni koji su se smatrali najvećima. „Duhovni poziv se rađa u zahvalnosti, a zahvalnost učvršćuje vjernost“, rekao je propovjednik i potaknuo na ustrajnost u traganju za Isusom, jer naš je odnos s njim uvijek traganje.

Uz to, istaknuo je da nas Marija Magdalena uči da svaka osoba ima budućnost i nije određena svojom prošlošću ili sadašnjošću, te da ne osuđujemo i da opraštamo. „To neka nam probudi nadu da svi možemo biti onakvi kakve nas Bog vidi“, zaključio je o. Nikola.

Mladomisnici su sestrama podijelili mladomisnički blagoslov. Potom su se s njima radosno i srdačno susreli u samostanskoj govornici i preporučili se u molitve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.