Redovničko oblačenje s. Ivane od Kraljice Karmela

Na blagdan Preobraženja Gospodnjeg, u utorak, 6. kolovoza, u Karmelu sv. Male Terezije u Kloštar Ivaniću svoje redovničko odijelo primila je s. Ivana od Kraljice Karmela (Stolić), započevši tako kanonsko vrijeme novicijata.

Ivana Stolić rođena je i odrasla u Zagrebu. Radila kao docentica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te u Zavodu za kemiju i biokemiju, a obnašala je i druge odgovorne službe. Kao vjernica, bila je članica različitih molitvenih zajednica i aktivno sudjelovala u životu Crkve.

Ivanu je Karmelu privukao život pustinjaka prvih kršćanskih stoljeća. Njihova jednostavnost, čovječnost, mudrost i ljubav prema Bogu toliko su je oduševili da je krenula u potragu za njima, te je preko sv. Ilije i sv. Elizeja ubrzo došla do Karmela. Susret sa svetim roditeljima Karmela, sv. Terezijom Avilskom i sv. Ivanom od Križa, preko njihovih pisanih djela pobudila je u njoj želju da postane klauzurna redovnica karmelićanka. Nakon jednogodišnje povezanosti sa zajednicom u Kloštar Ivaniću te ozbiljnog promišljanja u molitvi, donijela je odluku slijediti Isusa u Karmelu.

Od srca vam preporučamo u molitve našu novakinju, s. Ivanu od Kraljice Karmela, koju je Gospodin pridružio karmelskoj obitelji kako bi slijedila Isusa u molitvi, samoći, šutnji i srdačnom sestrinskom zajedništvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.