Doživotni zavjeti naše braće Marka i Stanka

U subotu, 21. rujna 2019., na blagdan sv. Mateja apostola, naša braća bogoslovi, brat Stanko od Utjelovljenja (Pažin) i brat Marko od Duha Svetoga (Maglić), u Karmelu sv. Ilije na Buškom Jezeru pod svečanom sv. Misom u 11 sati položili su svoje doživotne zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti u ruke o. provincijala Srećka Rimca. Taj dan je u Karmelu bilo zaista svečano i veličanstveno. Oko dvojice svečanozavjetovane braće okupile su se njihove obitelji, rodbina, prijatelji, dvojica župnika – stolački don Rajko Marković i župnik iz Ciste Velike don Augustin Radović – uz još 25 svećenika u koncelebraciji, bogoslovi, časne sestre, te ostali puk Božji. Svetu Misu, koja je započela svečanom ulaznom procesijom, skladnim i lijepim pjevanjem pratio je mješoviti zbor i pučki pivači iz naše Župe sv. Mihovila na splitskom Kamenu.

Misno slavlje predvodio je i prigodnu propovijed okupljenima uputio provincijal o. Srećko. U propovijedi je uvjerljivo protumačio kako onaj tko dragom Bogu zavjetuje svečane zavjete ništa ne gubi, već, naprotiv, sve dobiva. Sam obred zavjetovanja uslijedio je nakon propovijedi.

Nakon sv. Mise krenuli smo u samostansku blagovaonicu na zajednički prijateljski ručak, koji su, nakon blagoslova, posluživali braća bogoslovi. Tijekom ručka govorio je odgojitelj svečanozavjetovane braće o. Franjo Podgorelec, koji je u kratkim crtama predstavio njihov život u zajednici te naglasio kako su njih dvojica različiti i obdareni različitim Božjim darovima, ali se opet skladno nadopunjuju u služenju Bogu, zajednici i bližnjemu. Potom se zahvalio njihovim roditeljima i obiteljima, iz kojih su nikli i u kojima su primili dar vjere. Nakon o. Franje mikrofon su uzeli svečanozavjetovana braća, te su uputili riječi zahvale Bogu, zajednici, roditeljima, obiteljima, odgojiteljima, župnicima i svima onima koji su molitvama sudjelovali u njihovu duhovnom rastu, preporučujući se i nadalje u molitve, uz obećanje da će i oni za sve svesrdno moliti.

Nakon blagovanja, zajedničkog druženja i zahvalne molitve, počeli smo se pomalo pozdravljati i razilaziti svojim kućama. Za sva dobročinstva ovog nezaboravnog blagoslovljenog dana zahvaljujemo dobrome Bogu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.