Gerardovo – Remete 2019.

Dana 22. rujna u 10.30 sati u Remetama smo proslavili dan sluge Božjega o. Gerarda Tome Stantića. Sv. Misu predslavio je vicepostulator kauze o. Tiho Radan zajedno s o. Srećkom Rimcem i o. Stjepanom Vidakom. 

O. Srećko je na početku uputio pozdravnu riječ, a o. Tiho je u propovijedi govorio o pastoralnom djelovanju o. Gerarda u Somboru, citirajući dio teksta iz njegove prve propovijedi koju je uputio vjernicima i u kojoj predstavio sebe i svoj program rada u Božjem vrtu za spas duša. 

Svoju ljubav prema Kristu o. Gerard je želio prenijeti i na svoje slušatelje. Želio je da osjećaju ono što on osjeća u svome srcu. Gorljivost za Krista i duše nije se tijekom vremena ugasila u njegovome srcu, nego se prelijevala na duše koje su mu dolazile na ispovijed i duhovni razgovor.

Na kraju slavlja o. Srećko je govorio o tijeku kauze o. Gerarda i potaknuo sve da se mole sluzi Božjemu.

MOLITVA OCU GERARDU:

Bože, milosrdan si djeci svojoj i Tvoje je milosrđe u sakramentu pomirenja osobito darežljivo dijelio o. Gerard Tomo Stantić. Dopusti nam da tvoga vjernog slugu uzmognemo častiti na oltarima svete Crkve. Svoje molitve, radosno življen pokornički život i svoju svećeničku djelatnost o. Gerard Tomo je utrošio da ljude privuče Malom Isusu i u zajedništvo života s Tobom; stoga daj da se njegovim zagovorom približim vrelu milosti kako bi moja molitva za milost (RECI NAKANU) bila uslišana njegovim zagovorom. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

(3 x Slava Ocu)

BOŽANSKO DJETEŠCE ISUSE,

BLAGOSLOVI NAS!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.