Proslava blagdana sv. Male Terezije u Karmelu u Mariji Bistrici

Blagdan sv. Male Terezije, 1. listopada 2019., proslavljen je u bistričkom Karmelu euharistijskim slavljem koje je predslavio fra Diego Deklić, OFM, gvardijan franjevačkog samostana na Košljunu. U koncelebraciji su mu se pridružili bistrički župnik, ujedno i rektor Svetišta vlč. Domagoj Matošević, fra Drago Brezovec, OFMcap te o. Swen Beckedahl, OSB.

U propovijedi se fra Diego osvrnuo na Mali put sv. Terezije od Djeteta Isusa: „I danas je njeno poslanje otkrivati dušama ono što je ona sama otkrila i živjela: put malenosti, potpunog pouzdanja u Boga i ljubavi prema  njemu. Postoje mnogi putevi do Boga i mnogi putevi do Neba, a ovaj je najkraći i najjednostavniji.“ Potaknuvši prisutne vjernike da ih na tom putu ne obeshrabruju vlastite slabosti kao što nisu obeshrabrivale ni Malu Tereziju, fra Diego je naglasio drugu važnu značajku Terezijine duhovnosti, duhovno siromaštvo. Nedostatak vlastite sposobnosti i snage za postizanje svetosti ona nije shvatila kao zapreku, već upravo kao put koji je vodi Bogu, a taj isti put pokazuje i nama danas. Na završetku propovijedi fra Diego je ohrabrio prisutne da žive okolnosti svoga života iz dana u dan kao priliku za rast u ljubavi, slijedeći Malu Tereziju kao učiteljicu.

Na kraju misnog slavlja uslijedio je tradicionalni blagoslov ruža u čast sv. Male Terezije, a potom su vjernici imali priliku častiti svetičine relikvije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.