Jeste li znali?

I ove godine Gospodin je bio darežljiv i velikodušan prema Hrvatskoj salezijanskoj provinciji sv. Ivana Bosca: darovao joj je dvanaest vrsnih mladića koji su ušli u prednovicijat i krenuli stopama svoga duhovnog Oca. Sva dvanaestorica, vjerovali ili ne, u pratnji svog asistenta Ante Bulata, a pod vodstvom ravnatelja zajednice za odgoj salezijanskih zvanja u Podsusedu don Mladena Delića, posjetili su u subotu 5. listopada sestre karmelićanke u Brezovici, i zadržali se s njima u vrlo živahnom i srdačnom razgovoru. Rešetke ih nisu zbunile, a bistrim okom i vedrim čelom sve su motrili i zapažali. Jeste li to znali?

Nakon međusobnog upoznavanja, saznali smo da ih je Isus pronašao diljem Lijepe naše i šire: u Virovitici, Bjelovaru, Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Splitu, Istri, Tomislavgradu, Zadru, Imotskom i Vinkovcima. Našao ih je u različitoj životnoj dobi, od 18 do 28 godina, kao i u različitim zanimanjima. Poneki je došao u zajednicu salezijanaca iz školskih klupa, drugi nakon završenog studija, treći pak preko „Nove Eve“, neki preko knjige Ukrali ste mi srce, a neki su rođeni, odgajani i odrasli u salezijanskoj župi… i tako redom. Gospodin je svakoga pozvao na poseban način i prilagodio se njemu da bi ga on prepoznao i odgovorio na njegov poziv, na njegovu ljubav.

Pitanja su se redala, od onih o dnevnom redu, molitvi, štovanju i nasljedovanju Blažene Djevice Marije, klauzuri, do onih o formaciji itd., a susret je završio molitvom i preporukom u dnevne molitve sestara. Radost obostrana, ohrabrenje međusobno, uz novi polet za život s Gospodinom i za Gospodina, kao i za mnoge bogotražitelje… A u knjizi dojmova mladi salezijanski prednovaci zapisali su: „Danas smo imali jako lijepi susret i iskustvo. Sestre su svojom prisutnošću i radošću veliko svjedočanstvo da je Bog živ. Hvala Vam za molitve kojima ćete nas pratiti. Neka Vam Gospodin bude nagrada za sve što činite.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.