Posljednji ispraćaj Danice Tokić

U četvrtak, 21. studenoga 2019. godine, na spomendan Gospe od zdravlja, u 13:20 sati na zagrebačkom groblju Miroševac započeli su sprovodni obredi za pokojnu Danicu Tokić, majku našega o. Darija. Sprovodne obrede predvodio je o. provincijal Srećko Rimac.

Danica Tokić svoju je dušu predala Gospodinu u osamdeset i osmoj godini života. Za svojega života na zemlji rodila je šestero djece sa svojim mužem, pokojnim Ivanom. Bila je žena vjere i pouzdanja u Božju providnost. Iza sebe je ostavila brojno potomstvo i u miru je živjela svoju starost iščekujući kada će je Gospodin pozvati k sebi.

Otac provincijal je u svojoj homiliji naglasio kako je pokojna Danica bila žena kreposna života. Rođena je i odgojena u vjerničkoj obitelji, a dimenzije bogoljublja, domoljublja i čovjekoljublja nastojala je vjerno živjeti cijeloga života i prenijeti ih na svoju djecu, unučad i praunučad. Uz veliki broj subraće karmelićana iz svih zajednica naše provincije, na sprovodu je bio i lijep broj redovnica, rodbine i prijatelja, koji su svojom prisutnošću bili svjedoci uzornog vjerničkog života pokojne Danice.

Misu zadušnicu, neposredno nakon sprovoda, predslavio je u remetskom svetištu o. Stjepan Vidak, prior remetskog samostana, a koncelebriralo je dvadesetak svećenika. Neka uskrsli Krist, slavodobitnik nad smrću, po zagovoru Najvjernije Majke, koju je pokojna Danica za života osobito štovala, primi njenu dušu u prostranstva svjetlosti i mira, a ožalošćenoj rodbini neka podari utjehu i nadu ponovnog susreta u vječnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.