Dan studija i promocija diplomanata Sustavnog studija duhovnosti i Teologije posvećenog života

Svečanost u prigodi Dana Sustavnog studija duhovnosti i studija Teologije posvećenog života, na kojoj je promovirano deset diplomanata TPŽ-a i četiri diplomanta SSD-a, održana je 7. prosinca 2019. u velikoj dvorani karmelićanskog samostana Majke Božje Remetske u Zagrebu.

Predstojnici studija, SSD-a prof. dr. sc. o. Franjo Podgorelec i TPŽ-a prof. dr. sc. o. Jure Zečević, na početku su pozdravili prisutne redovničke poglavare, profesore koji predaju na SSD-u i TPŽ-u, ovogodišnje diplomante, njihovu rodbinu, prijatelje i znance, studente i sve nazočne, predstavivši u sažetim izvješćima oba studija i njihovo djelovanje u prošloj nastavnoj godini.

Uslijedilo je prigodno izlaganje dr. sc. Vitomira Zečevića, SDB, na temu „Mediji u službi evangelizacije“. Predavač je među ostalim ukazao na okolnost da su informativna, edukativna pa i zabavna funkcija medija općenito uzevši uočene, dok su potencijali medija u evangelizaciji još uvijek nedovoljno prepoznati i korišteni. Realne opasnosti koje sa sobom donose mediji i mogućnosti zloupotreba ipak ne smiju biti zaprekom njihovom korištenju u evangelizaciji.

U prigodnom svečanom slovu, dr. Jure Zečević je u ime odsutnoga ravnatelja studija, provincijala o. Srećka Rimca, prenio diplomantima njegove pozdrave, iskazanu radost i čestitke u povodu dovršenih studija.

Potom su uručene diplome studentima: četvero ih je diplomiralo na SSD-u, a desetoro na TPŽ-u. Pohvalnicu za najbolji ostvareni uspjeh na SSD-u dobio je Mirko Miloloža s prosjekom ocjena 4,9, a na studiju TPŽ-a studentica Nada Delač s prosjekom ocjena 5,00. Pohvalnica za najbolji završni pisani rad na SSD-u, izrađen pod mentorskim vodstvom prof. dr. Jure Zečevića, dodijeljena je Mirku Miloloži za rad: „Povijest, nauk i duhovnost Anglikanske crkve“. Pohvalnice za najbolji završni pisani rad na TPŽ-u, izrađene također pod mentorskim vodstvom prof. dr. Jure Zečevića, dodijeljene su Florijanu Mihaljeviću za rad:  „Provođenje i cilj askeze u okviru programa Exitus i Cana 90“ i s. Anki Kristić za rad: „Blažena Djevica Marija u životu sluge Božjega dr. Josipa Stadlera“.

Mirko Miloloža u ime diplomanata SSD-a i Ivona Grubišić u ime diplomanata TPŽ-a zahvalili su ravnatelju studija, predstojnicima, profesorima, mentorima, Hrvatskoj karmelskoj provinciji svetoga Oca Josipa, koja je ustanovila ove studije i koja ih organizacijski i logistički podržava, te Hrvatskoj redovničkoj konferenciji kao inicijatoru i podupiratelju studija Teologije posvećenog života. Na poseban način zahvalili su tajnici obaju studija, gospođi Snježani Foršek, na njenoj strpljivosti, razumijevanju i savjetima u svim studentskim pitanjima, kao i na njenoj iskrenoj radosti zbog studijskih uspjeha polaznika. Zahvalnost su izrazili i svojoj rodbini, prijateljima i znancima, koji su svojim sudjelovanjem na ovom Danu studija i promociji podijelili radost s diplomantima.

Program je glazbeno animirala na gitari Tamara Perc, polaznica SSD-a. Voditeljica programa bila je Ivkica Mamić, a po završetku programa uslijedila je zajednička okrepa i druženje u dvorani Duhovnog centra sv. Ivana Križa.

s. Sunčica Kunić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.