Svećenička zahvala u Stepinčevom Karmelu

I ove godine svećenici Zagrebačke nadbiskupije zahvalili su Gospodinu, Majci Božjoj i sestrama karmelićankama u svetištu Gospe Karmelske u Brezovici za tri godine svećeničkog života i rada. Misno slavlje u srijedu 17. lipnja predvodio je, u ime svojih prisutnih kolega svećenika,  vlč. Mario Dukić, župni vikar Župe sv. Pavla apostola u zagrebačkom Retkovcu. Uz njega su bili vlč. Tomislav Šagud, župnik Župe sv. Josipa Radnika u zagrebačkim Gajnicama, vlč. Danijel Hačko, upravitelj Župe Rođenja Isusova u zagrebačkim Vrbanima, i vlč. Željko Nestić, župnik Župe Rođenja Isusova u zagrebačkoj Kajzerici, a u duhu im se pridružio vlč. Krunoslav Kolar, njihov kolega i župni vikar Župe sv. Petra u Zaprešiću, koji zbog pastoralnih razloga nije mogao doći u Karmel.

Misna čitanja čitala je studentica Dora Nestić, a molitvu vjernika apsolvent Tomislav Skender, dok je zbor sestara karmelićanki animirao misno slavlje svojim skladnim pjevanjem.

Voditelj slavlja vlč. Dukić obratio se prisutnim vjernicima i sestrama, te posvjedočio važnost molitve u svećeničkom životu. Između ostalog rekao je: „Mi bez molitve ne bismo mogli. Molite za nas, a mi ćemo za vas…“

To je bila i želja bl. Alojzija Stepinca, utemeljitelja prvog Karmela u Hrvatskoj u Brezovici. Naime, on je presadio Karmel u Hrvatsku s nakanom da sestre svoj život molitve i žrtve ugrade u duhovnu obnovu hrvatskog naroda, a osobito zato da bi molile i žrtvovale se za svetost svećenika, što one rado i čine već više od 80 godina. Svećenici to pamte i često svraćaju u Karmel, ne samo blagdanima, već i svagdanima. Oni predvode sestrama misna slavlja, dijele sakramente, drže im predavanja i izmjenjuju s njima svoja duhovna iskustva. Zahvalnost je obostrana, a duhovna pratnja neumorna.

Misno slavlje završilo je Domjanićevom pjesmom Majci Božjoj „K suncu prosi vsaka roža,“  u koju se slila iskrena zahvalnost svećenika i vinula se u Majčino Srce.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.