Mlada misa u Brezovici

Mladomisnik o. Ivan Živković, karmelićanin iz zagrebačkih Remeta, u pratnji svog redovničkog subrata br. Marka Maglića, roditelja, sestre s obitelji i prijatelja, posjetio u nedjelju 21. lipnja 2020. sestre karmelićanke u Karmelu u Brezovici. Uz njega je slavio gospodin Željko Kovačević, trajni đakon, koji je navijestio Evanđelje.

Nadahnjujući se na nedjeljnim misnim čitanjima, mladomisnik  je u svojoj prigodnoj homiliji govorio o hrabrom svjedočenju za Krista Gospodina i za njegovo Evanđelje. Svaki kršćanin pozvan je svjedočiti Evanđelje uz sve teškoće i uz sva trpljenja. Za to je potrebna snaga molitve i ljubavi jer se često ono Božje i ljudsko u nama isprepliće, izmjenjuje se svjetlo i tama. „Uvijek moramo biti svjedoci na razne načine… Nije lako biti kršćanin. Ali se ne treba bojati jer je Gospodin s nama. Za njega treba biti spreman i umrijeti“, poručio je među inim  o. Živković.

Na kraju misnog slavlja mladomisnik je podijelio prisutnim vjernicima i sestrama zajednički i pojedinačni mladomisnički blagoslov. Uz to se ukratko predstavio: rođen je i živio je u Zatonu kraj Šibenika te u Zagrebu, prije osam godina došao je u karmelićane, te je diplomirao teologiju. Z zbor je taktovima pjesme „Do nebesa nek’ se ori“ završio misno slavlje.

Prijateljsko druženje u govornici nije izostalo, uz duhovne i duhovite sadržaje, uz duhovni i klapski melos koji oplemenjuje dušu, uz originalnu skladbu sluzi Božjem o. Anti Antiću, koju je skladao i tekst napisao mladomisnikov šogor, i uz saznanje da je mladomisnik o. Ivan Živković prvi koji slavi Mladu misu u Zatonu nakon 1917. godine, kada ju je slavio Zatončanin, sluga Božji o. Ante Antić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.