Jubilej posvete Svetišta Kraljice Karmela

U utorak, 23. lipnja 2020. godine, župnik u zagrebačkoj Odri vlč. Vladimir Cvetnić predvodio je svečano misno slavlje u prigodi 60. obljetnice posvete Svetišta Kraljice Karmela u Brezovici. Asistirao mu je apsolvent Tomislav Skender, a misna čitanja pročitala je studentica Dora Nestić. Zbor sestara karmelićanki uveličao je misno slavlje svojim lijepim pjevanjem.

„Crkva je mjesto milosno. Posebno je to ova crkva koja je posvećena Kraljici Karmela. Po njoj Bog dijeli vjernicima svoje milosti. I po ovome mjestu Bog se u nama ušatorio… Tu je mjesto trajne Božje prisutnosti, i zato: ,Ne ostavi nas nigdar, blagoslovi nas svigdar; budi s nama svaki čas, Isus, Spasitelju naš!’“ rekao je između ostalog vlč. Cvetnić.

Misno slavlje završilo je svečanim koralnim „Idite u miru!“ i taktovima pjesme „Do nebesa nek se ori.“

Budući da su sestre željele da njihov utemeljitelj, ondašnji zagrebački nadbiskup kardinal Alojzije Stepinac, koji je gradio Karmel i svetište Kraljice Karmela, te blagoslovio svaku ciglu na njemu, posveti i Gospino svetište, čekale su da završe dani njegovog zatočeništva u Krašiću. Kako je nadbiskup umro prije isteka tih dana, svetište je posvetio na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja, 24. lipnja 1960. godine, njegov nasljednik nadbiskup Franjo Šeper.

U svetištu se za karmelske blagdane godinama okupljaju brojni hodočasnici i štovatelji  Gospini i karmelskih svetaca, te svoje molitve i vapaje upućuju Majci Božjoj i zagovoru njezinih kćeri, sestara bosonogih karmelićanki.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.