Braća karmelićani posjetili svoje sestre u Brezovici

U subotu, 15. svibnja 2021. godine, u ranim popodnevnim satima, posjetila su braća karmelićani u formaciji, zajedno sa svojim magistrom o. Srećkom Rimcem, svoje sestre karmelićanke u Brezovici. U radosnom i prijateljskom susretu, braća i sestre su se međusobno upoznavali i izmijenili svoja duhovna iskustva. Tu su bili: br. Alojzije od Božanskog Srca Isusova, br. Ivan Pavao od Kraljice sv. Krunice, br. Jakov od Križa, br. Lovro od sv. Josipa, br. Ante od Gospe od Blagovijesti, br. Leopold od Euharistijskog Isusa, br. Ante od Krista Kralja, br. Juraj od Terezije od Djeteta Isusa.

Zanimali su se za detalje povijesti dolaska prvih sestara karmelićanki u Brezovicu, od zamisli ondašnjeg zagrebačkog nadbiskupa bl. Alojzija Stepinca, preko njegovog poziva prvim sestrama, majci Regini Tereziji Trbljanić i s. Mariji Josipi Laufer, da osnuju Karmel u Brezovici, sve do nedaća Drugog svjetskog rata, gradnje novog Karmela, nadbiskupova poziva braće karmelićana u Remete, pa do osnutaka novih sestarskih Karmela u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Albaniji.

Bilo je razgovora i o suradnji braće i sestara na duhovnom, liturgijskom, sakramentalnom i drugim područjima, te na molitvenoj podršci u življenju zajedničke terezijanske karizme. Između ostalog, braća karmelićani su sestrama predstavili svece karmelskoga reda koje obrađuju, a u Crkvi su manje poznati. Bilo je tu lijepih zanimljivosti s kojima su sestre obogatile svoj redovnički život. Nije manjkala ni pjesma, osobito „Krist na žalu“, koju su sestre zapjevale uz pratnju violine i gitare, a braća su otpjevala pjesmu Majci Božjoj, „O mila Majko nebeska“.

Susret se nastavio molitvom Večernje Časoslova, gdje se pjesma braće i sestara vinula put nebesa na blagoslov Crkve i radost nebesnika. Sestre i braća nastavili su svoj hod stazama Karmela, svatko na svom mjestu, podržani međusobnom molitvom i duhovnom blizinom, s novom gorljivošću i poletom srca.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.