Svećenička zahvala u Svetištu Kraljice Karmela

U prigodi četvrte obljetnice svećeničkog života i rada, u četvrtak, 17. lipnja 2021., svećenici Zagrebačke nadbiskupije zahvalili su Gospodinu i Majci Božjoj misnim slavljem, koje je predvodio vlč. Krunoslav Kolar, župni vikar Župe sv. Petra u Zaprešiću. Uz njega su bili kolege suslavitelji: vlč. Mario Dukić, odgojitelj u zagrebačkom bogoslovnom sjemeništu, vlč. Tomislav Šagud, župnik Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku, vlč. Željko Nestić, župnik Župe Rođenja Isusova na zagrebačkoj Kajzerici, a u duhu im se pridružio vlč. Danijel Hačko, upravitelj Župe sv. Vida mučenika u Brdovcu.

Voditelj slavlja vlč. Kolar rekao je prisutnim vjernicima i sestrama da je Euharistija zahvala koja ih je okupila i da su se oni danas došli zahvaliti Gospodinu na daru svećeništva koji su primili prije četiri godine točno na današnji dan.

Misno čitanje pročitala je Dora Nestić, a molitvu vjernika Tomislav Skender, dok je zbor sestara karmelićanki animirao misno slavlje svojim skladnim pjevanjem, a vjernici su im se pridružili.

Na kraju misnoga slavlja, vlč. Krunoslav je rekao da je zadaća  svećenika, a i svakog vjernika, uprisutniti Boga na zemlji i postati svet. Naglasio je da svaki od njih petorice svećenika ima svoju životnu priču; završili su različite studije i radili su. No, kad ih je Riječ Božja dotakla, poput apostola ribara, ostavili su sve i krenuli su za Gospodinom. Dodao je da je duboko uvjeren kako je svako svećeničko i duhovno zvanje, pa tako i njihovo, plod ustrajne molitve i žrtve, na čemu su sestrama iskreno zahvalni.

Euharistijsko slavlje završilo je svećeničkim blagoslovom i pjesmom Majci Božjoj Karmelskoj „Djevo što blistaš“, koju je uglazbio mo. Ljubomir Galetić. Uslijedilo je prijateljsko druženje, te preporuka svećenika u daljnju molitveno-duhovnu pratnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.